Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Zakładam, że to nie ta kwestia bo ma 35L. Ale fakt, mi 24L dlugo nie trafiala trzeba bylo się nauczyć, że przy 1.4 trzeba od ostrzenia do wyzwolenia spustu na wdechu jak snajper zeby nie poruszyc
    a jak masz krótkie czasy to chyba tak nie trzeba się starać bo zawsze można przymknąc do 1.6-1.8 i już będzie lepiej af trafiał zależy też od puszki. Nie mam tego obiektywu, ale jeśli są krótkie czasy to nie ważna jest przysłona na jakiej się robi chyba że piszesz o złych warunkach to tak wtedy af może mieć problem, ale w dobrych zawsze powinien trafiać. Tak to jest oczywiste dla mnie zawsze się testuje przy najmniejszej przysłonie obiektyw o ff czy bf. Chodziło mi o to że ten obiektyw nie jest ostry od pełnej dziury tylko lekko trzeba go przymknąc ja od ff czy bf nie pisałem. Przy 1.4 ten obiektyw w testach nie wymiata tak bardzo i nie jest ostry ale to wszystkie tak obiektywy mają i zawsze lekko trzeba przymykać żeby ostrość była oki. Ja bym przymykał raczej do tych 1.6-1.8 a to jest mała różnica do 1.4 co innego kupując taki obiektyw i jak trzebaby było przymknąć o jedną działke przysłony to nie byłoby sensu kupna jeszcze za tyle kasy.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 19-07-2012 o 00:18

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów