Strona 90 z 150 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

święte słowa koledzy.

Janmar - jestem ciekaw czy wziąłbyś takiego żółtodzioba na własne wesele i ślub
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    ... to po co my tutaj tyle o tym gadamy...
    I rzekł Mojżesz:
    zaprawdę powiadam ci synu, nie chcesz tego wiedzieć
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    święte słowa koledzy.

Janmar - jestem ciekaw czy wziąłbyś takiego żółtodzioba na własne wesele i ślub
    Ale z czym wy macie problemy? Przecież żółtodziób ze sprzętem z dofinansowania niewiele się różni od np. żółtodzioba ze sprzętem sponsorowanym przez bogatego tatusia.
    Albo mu wyjdzie, albo nie. W tym drugim przypadku będziecie mieli szansę wyrwać taniej sprzęt z drugiej ręki na Allegro.
    Same plusy!
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Wystarczy bojkotować takie pytania, zmobilizuje to do czytania forum ;-)

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

wiem jakie są początki i domyślam się jaka może być przyszłość po zakupie sprzętu bez wiedzy jaką NALEŻY posiadać dlatego czystym sercem i dla własnego dobra pójdź do ludzi którzy się tym zajmują i popytaj czy nie potrzebują pomocnika, zaczep się a poznasz te branże i dowiesz się co gdzie i jak trzeba aby to miało jakiś sens i żeby młodym nie zniszczyć tego ważnego dnia. Wydaje mi się ze ta rada przyda się bardziej niż odpowiedzenie jakie obiektywy masz podpiąć w domu a jakie w kościele. Wiem brzmi nieciekawie i wymaga czasu ale każdy zaczyna w podobny sposób.
    Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Jeśli się myśli, że posiadanie sprzętu wystarczy to się grubo myli
    powinno dać do myślenia bo to 100% prawdy
    Ostatnio edytowane przez adino ; 30-08-2012 o 20:27

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Wystarczy bojkotować takie pytania, zmobilizuje to do czytania forum ;-)
    Ja bym gościa olał sikiem parabolicznym nie za to, że pyta o takie trywialne rzeczy, tylko za zdanie:

Wiem że zostane poproszony o przeczytanie całego wątku dot.sprzętu do slubu ale ..... brakuje tego najważniejszego "czasu".
    Ja odczytuję to mniej więcej tak: mojego czasu szkoda, ale wasz czas poświęcony na odpowiedzi jest dla mnie guzik wart.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    no ale bez przesady....15 min.
    a może właśnie te 15min wystarczy zeby przeczytać w internecie "Podstawy fotografii reportażowej" i huzia na wesele.
    Przykład z mojego podwórka, powiedzmy że znajomy dostał jakies 2 lata temu ok 16koła z UPracy kupił sprzęt foto, podczepił się pod działajacego już kameruna i działa do dziś. Kamerun załatwia mu klientów a za info (polecenie) bierze 100zł, fotograf bierze 700zł z albumem.
    Po roku zawiesił działalność teraz działa na czarno i dziw bierze że jeszcze działa bo jak robił kiepskie zdjęcia tak dalej robi. Niczego się nie nauczył.
    Niestety, u nas liczy się cena nie jakość.
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Cytat Zamieszczone przez KGR Zobacz posta
    Niestety, u nas liczy się cena nie jakość.

Nie każdy po prostu chce wydać równie dobrze można zapytać dlaczego ludzie kupują stare używane auta skoro mogą nowego Mercedesa.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Dajcie spokój i się nie nakręcajcie

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez robhary Zobacz posta
    Wątek: Sprzęt do ślubów ...
    Wiem że zostane poproszony o przeczytanie całego wątku dot.sprzętu do slubu ale ..... brakuje tego najważniejszego "czasu".

Tak więc proszę o pomoc w skompletowaniu osprzętu do EOS 5D Mark II
    Fotografia w 90 % to reportaż ślubny
    - zdjęcia w domu pana młodego i pani młodej ---- jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
    - kościół -------------------------------jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
    - sala weselna -------------------------jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
    - zdjęcia w plenerze --------------------------- jaki obiektyw / obiektywy _______________ ?
    doatkowo akcesoria potrzebene do w/w zdjęć : lampa błyskowa , statyw do aparatu , osprzęt oświetleniowy , wszelkiego rodzaju filtry itp. .....

Proszę o podanie już sprawdzonych np. obiektywów Canona lub ich zamienników ( dobra jakość samogo sprzętu i końcowego rezultatu )

Z poważaniem Robert
    Jak ci brakuje czasu zeby poczytac i miec jakiekolwiek pojecie o temacie to sie nie chytaj za fotografie slubna bo na to dopiero trzeba poswiecic czasu.

- zdjęcia w domu pana młodego i pani młodej ---- jaki obiektyw / obiektywy _15, 16-35L 24L 35L 50L 85L________ ?
    - kościół -------------------------------jaki obiektyw / obiektywy __15, 16-35L 24L 35L 50L 85L 135L 70-200L______ ?
    - sala weselna -------------------------jaki obiektyw / obiektywy __15, 16-35L 24L 35L 50L 85L 135L 70-200L______ ?
    - zdjęcia w plenerze --------------------------- jaki obiektyw / obiektywy __15, 16-35L 24L 35L 50L 85L 135L 70-200L______ ?
    doatkowo akcesoria potrzebene do w/w zdjęć : lampa błyskowa , statyw do aparatu , osprzęt oświetleniowy , wszelkiego rodzaju filtry itp. .....
    Lampa taka co swieci, statyw to obowiazek na slubie bo przeciez nie bedziesz z reki strzelal. W koncu to bardzo statyczny typ materialu.
    Osprzet oswietleniowy- zrob rekonesans dziwn wczesniej, pozmieniaj kolorowe zarowki takie zeby swiecily jedna barwa.
    Filtry komplet, UV, POLAR, ND10 wszystko moze sie przydac.

Szkoda slow...

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Strona 90 z 150 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów