słaby sprzęt.
Apple - iPhone 4S - TV Ad - Camera - YouTube![]()
słaby sprzęt.
Apple - iPhone 4S - TV Ad - Camera - YouTube![]()
Zgadza się. Masa wyrzeczeń, nauki, czytania, oglądania popdatrywania. Do dziś tak jest ale nabrałem doświadczenia, wiedzy opanowałem warsztat, nie chodząc na żadne warsztaty, studia itp. Samodzielna, ciężka praca więc jak teraz czyta się takie posty to cholera mnie bierze.
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Dla przyjemności?
Myślę że wielu którzy robią kotleta nie przeczytało żadnych poradników.
Taki jest u nas rynek usług - póki co. Trzeba się dostosować albo znaleźć niszę albo zająć czymś dochodowym.
Cóż problem polega też i na tym że masa młodych ludzi zajmuje się fotografią. Przez moją firmę przewija się wielu młodych chłopaków i praktycznie każdy z nich się tym mniej lub więcej interesuje. Większość ma lustrzanki, kilku robi zdjęcia na przeróżne zlecenia.
Łatwość zdobycia informacji, względnie nieduże inwestycje na początku, niezbyt duże żeby zostać "pro". Dosyć atrakcyjna praca, łatwość uzyskania akceptowalnego efektu i niezbyt wysokie wymagania zleceniodawców i heja. To są czynniki które zawsze będą przyciągać dużo osób do tego miodu
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ale jak już ktoś na forum napisał, później można kupić sprzęt z małym przebiegeim na wtórnym wynku![]()
hehe podpinając się pod to pytanie mocno ryzykujesz :P
jeśli chodzi o lampę błyskową to odsyłam do książki "Lampa błyskowa w fotografii ślubnej. Profesjonalne techniki w praktyce" autor Neil van Niekerk
Urząd Pracy takowych nie daje, zostaje tylko Unia, tam jest taka możliwość ale procedury i wymysły mocno wyssane z palca![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.