Strona 53 z 142 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

16-35L super zakres do repo.
    50/1.4 super do portretow.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Ostatnio czuję jakąś potrzebę na LV i takie tam. Zwłaszcza gdy robię portrety i tym podobne sesje.
    Mam Canona 30D . Robiłem nim ślub. Szkoda mi kasy na niewiele lepszego wg wynikow w internecie canona 40D.
    Powiedzcie mi, co można sądzić o takim sprzęcie jak na przykład 550D ? Z tego, co czytam ma fazowe wykrywanie ostrości, miast kontrastowego w 30D. I ten lepszy wyświetlacz. Miałem w ręku 500D na ślubie jako zapasowe body.
    Jestem ciekaw czy zbijając z ceny brać 500D bo w sieci czytam że w low-light słabszy niż 30D. Nie wiem, czy podobny temat wałkowaliście.Ale bardzo prosiłbym sugestie, spostrzeżenia, wykazanie sensu zamiany pod kątem takim, że chcę korzystać przy okazji z LV. Oczywiście mówiąc teraz o konkretnie 550D Biedak ze mnie, kupuję najtaniej, jak mogę, ale nie żeby kupować fatalnej jakości badziew.

Pozdrawiam serdecznie.
    Ostatnio edytowane przez dunablaster ; 28-07-2012 o 17:30

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Napisz wiecej info o tym co masz. Ciekawe ze kierujesz sie aspektami ktore nie wplywaja na jakosc zdjec jak LV

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Duda Zobacz posta
    Napisz wiecej info o tym co masz. Ciekawe ze kierujesz sie aspektami ktore nie wplywaja na jakosc zdjec jak LV
    Przy okazji do czego Ci ten LV potrzebny dunablaster ?

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

dunablaster, Kolego, generalnie to LV w lustrzankach raczej nie jest od tego żeby się w niego cały czas gapić W makro ok, ale podczas ślubu czy imprezy nie będzie to za wygodne (nie wspominając już o fakcie, że wyglądałbyś bardzo nie-pro ). Moim skromnym zdaniem po to w lustrzance jest wizjer, żeby za jego pomocą kadrować i kontrolować parametry, wyświetlacz to gadżet, pomyśl jak radzono sobie za czasów błony...
    Jeśli już wszedłeś w serię XXd to nie wracaj do XXXd, doznasz kiepskich wrażeń ogólnych Może poszukaj używanego 50d? Skoro musi być tanio to pilnuj aukcji, z pewnością coś ustrzelisz!
    5D, stałki, zoomy

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez fleder Zobacz posta
    dunablaster, Kolego, generalnie to LV w lustrzankach raczej nie jest od tego żeby się w niego cały czas gapić W makro ok, ale podczas ślubu czy imprezy nie będzie to za wygodne (nie wspominając już o fakcie, że wyglądałbyś bardzo nie-pro ). Moim skromnym zdaniem po to w lustrzance jest wizjer, żeby za jego pomocą kadrować i kontrolować parametry, wyświetlacz to gadżet, pomyśl jak radzono sobie za czasów błony...

Kompletnie nie zgadzam się z Tobą.

LV to nieoceniony element przy szerokim kącie podczas wesela, używam go bardzo często, a jestem z czasów błony. Zdjęcia z góry czy różnego rodzaju wariacje z lampą przy wydłużonym czasie i błysku na drugą lamelkę to właśnie LV daje ogromne możliwości.

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

wywnioskowałem, że podczas pracy z modelką jest więcej czasu na ostrzenie więc zostaję przy moim 30D......rok z aparatem to nie wszystko

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

To czy jest wiecej czy mniej to nie oznacza ze LV jest lepszy... rozumiem ze gdybys robil zdjecia figurom woskowym nie potrzebowalbys nawet LV ??)) napisz jakimi jakich ogniskowych / obiektywow uzywasz a na pewno podsuniemy kilka pomyslow

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

nie miałem okazji trzymać w rękach D800 ale z opisu szybkość serii masakra w porównaniu do Canona.

Rozmawiałem kiedyś z kuzynem który miał C450D i przesiadł sie na D90, pytam dlaczego co Ci nie pasowało. Stwierdził iż w Nikonie jest lepsza kolorystyka obrazka. Ale pewnie co spojrzenie to inne opinie... ehh. chciałbym wybrać jak najlepiej by później nie żałować wydanej kasy...

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

czyli zapomnieć o D800 i myśleć o Canonie.
    Jak nosiłem się z zamiarem kupna pierwszego lustra też rozważałem Nikon ale jakoś mnie ten aparat odrzucał a Canon przyciągał jak magnes, może to dla tego i iż pierwsze spotkanie było z C450D, sam nie wiem ale jakoś rozkład przycisków jest jakiś dziwny...

Odbiegając n chwilkę od tematu zakupu.
    Robiąc Zdjęcia w kościele podczas ceremonii jak macie ustawiony Balans Bieli na AWB czy sami definiujecie K ?
    Dlaczego pytam. W świetle dziennym moja 50tka+T17-50 radzą sobie wyśmienicie ale w pomieszczeniu wyszło mi jak by z żółto. Podgląd w CR podaje balans w okolicach 3700-4000K plus tinte na poziomie 15-20 Dziwi mnie to trochę dlaczego mimo takich parametrów zdjęcie jest z lekka żółtawe ;/

Strona 53 z 142 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów