Strona 128 z 150 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Który obiektyw do rozpoczęcia ślubnej przygody?

Cytat Zamieszczone przez waka Zobacz posta
    Cześć,
    w piątek kupuję canona 6d i zastanawiam się który obiektyw wybrać. W grę wchodzą właściwie 3:
    1. canon 24-70 (I) f2.8- używany za około 4tyś, nówki już chyba nie dostanę
    2. canon 16-35 (I) f2.8- używany za około 3tyś, wersja II jest chyba jednak słabsza optycznie i sporo droższa, do tego np 50 f1.8
    3. tamron 24-70 (II) f2.8- nówka za około 4tyś

Na początek chciałbym kupić jeden obiektyw (ew. jak w punkcie 1), a później dokupić następne.
    Które rozwiązanie polecacie? Dodam, że oprócz ślubów chciałbym czasem jakieś landszaftowe zlecenia zrealizować.

Pozdrawiam

Dobrze że moje dylematy jakie obiektywy dobrać na daną chwile - wyszły z doświadczenia użytkowania, a nie przymusowych pytań na takich forach ... Cieszę się bardzo że nigdy takich udziwnionych pytań nie musiałem zadawać ... Dało mi to wielką satysfakcje w samodzielnym nabywaniu doświadczenia i dopasowywania sprzętu pod moje indywidualne potrzeby, z czasem wyrobił się warsztat na przyzwoity poziom i z czasem zaczęły się pojawiać zlecenia, ale wciąż czerpie z tego przyjemność i nie zastanawiam się ciągle nad wymianą sprzętu.... a robię zdjęcia :-)

Szczerze współczuje ludziom, którzy zadają takie banalne pytania, których ominęła największa (najpotrzebniejsza) NAJPRZYJEMNIEJSZA zajawka w tej dziedzinie NAUKA I DOCIERANIE WŁASNYCH UMIEJĘTNOŚCI ... wpatrywanie się w rosnące doświadczenie - SUKCESY !

a teraz to tylko ... jaki mam kupić sprzęt, jak dużo wydać kasy żeby być dobrym fotografem ŻEBY ZARABIAĆ ... !

Ludzie opanujcie xxxxfotografia to nie tylko kupowanie najlepszego sprzętu i xxxxx tandetnych kotletów na ślubach wciskając brzydactwa ludziom wmawiając im że to piękne zdjęcia ... !!!

ach... coraz bardziej odechciewa się wracać na fora, coraz więcej takiego dziwnego zapatrywania się w sprzęt Fotografii już nie ma , przepadła, teraz są nowinki techniczne i bieg za ich posiadaniem. Nie jest już ważny warsztat ... Teraz jest ważne żeby było ISO 90000212121 i 2650- punktów AF )) Dlatego szacun dla ludzi którzy wiedzą o czym piszę ... !
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 04-01-2013 o 20:43 Powód: Reg.pkt 1.wulgaryzmy.

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. III

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Dobrze że moje dylematy jakie obiektywy dobrać na daną chwile - wyszły z doświadczenia użytkowania, a nie przymusowych pytań na takich forach ... Cieszę się bardzo że nigdy takich udziwnionych pytań nie musiałem zadawać ... Dało mi to wielką satysfakcje w samodzielnym nabywaniu doświadczenia i dopasowywania sprzętu pod moje indywidualne potrzeby, z czasem wyrobił się warsztat na przyzwoity poziom i z czasem zaczęły się pojawiać zlecenia, ale wciąż czerpie z tego przyjemność i nie zastanawiam się ciągle nad wymianą sprzętu.... a robię zdjęcia

Szczerze współczuje ludziom, którzy zadają takie banalne pytania, których ominęła największa (najpotrzebniejsza) NAJPRZYJEMNIEJSZA zajawka w tej dziedzinie NAUKA I DOCIERANIE WŁASNYCH UMIEJĘTNOŚCI ... wpatrywanie się w rosnące doświadczenie - SUKCESY !

a teraz to tylko ... jaki mam kupić sprzęt, jak dużo wydać kasy żeby być dobrym fotografem ŻEBY ZARABIAĆ ... !

Ludzie opanujcie xxxxxx fotografia to nie tylko kupowanie najlepszego sprzętu i xxxxx tandetnych kotletów na ślubach wciskając brzydactwa ludziom wmawiając im że to piękne zdjęcia ... !!!

ach... coraz bardziej odechciewa się wracać na fora, coraz więcej takiego dziwnego zapatrywania się w sprzęt Fotografii już nie ma , przepadła, teraz są nowinki techniczne i bieg za ich posiadaniem. Nie jest już ważny warsztat ... Teraz jest ważne żeby było ISO 90000212121 i 2650- punktów AF )) Dlatego szacun dla ludzi którzy wiedzą o czym piszę ... !

ja rozumiem o czym piszesz ale niestety Ty nie rozumiesz o czym ja piszę.
    po pierwsze, to zobacz jaki jest temat tego wątku i w jakim dziale on się znajduje. tu mała podpowiedź dla Ciebie- Działa dla POCZĄTKUJĄCYCH- temat SPRZĘT DO ŚLUBÓW
    szczególnie to pierwsze jest ważne
    po drugie, czasy się zmieniły więc każdy może bawić się w co chce, nawet w śluby i nawet jeśli mu nie wyjdzie. co by było gdyby ktoś kupił do ślubów np canona 500mm, bo jak mówisz ma dużo kasy? chyba lepiej, że ci początkujący zadają właśnie takie pytania, żeby uniknąć banalnych błędów i nie wydać niepotrzebnie bardzo dużych pieniędzy.
    po trzecie chyba mylnie odczytałeś moje pytanie, bo nie ma w nim dążenia do jak najlepszego sprzętu i szastanie kasą na lewo i prawo.
    te pytania są właśnie po to żeby uniknąć podstawowych błędów i wydania niepotrzebnej kasy. później wraz z nabytym doświadczeniem kupuje się to co będzie najbardziej przydatne ale od czegoś trzeba zacząć.
    idź lepiej robić zdjęcia, a nie siedzisz na forum
    najlepszego w nowym roku
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 04-01-2013 o 20:45 Powód: Reg.pkt 1.wulgaryzmy w cytacie.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Który obiektyw do rozpoczęcia ślubnej przygody?

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    ...
    zrzedzisz jak stara baba lepiej niech sie pyta na forum niz uczy na wlasnych bledach za ktore placic beda klienci.

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Ale nad czym tu dyskutować bierz canon 24-70 (I) f2.8 no bo chyba całego ślubu nie zamierzasz obskoczyć 16-35. Następne początkujące pytanie proszę.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Ale nad czym tu dyskutować bierz canon 24-70 (I) f2.8 no bo chyba całego ślubu nie zamierzasz obskoczyć 16-35. Następne początkujące pytanie proszę.
    Dokładnie, bierz to szkło a ja wezmę to 16-35L II za to 3 tysiące
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Uzależniony

do ślubów np canona 500mm
    Takim szkłem to nie wychodząc z domu cały ślub bym zrobił
    Najlepiej zrobić kilka sesji portretowych, aby się przekonać jak to jest z tą ogniskową fotografując ludzi. Nie będzie to to samo co ślub, ale wiele można się nauczyć.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

idź lepiej robić zdjęcia, a nie siedzisz na forum
    najlepszego w nowym roku
    Dlatego cieszę się że zamiast dzisiaj tracić czas na forum, biegałem z aparatem i robiłem zdjęcia, nabiłem sobie kolejnego expa ... którego dopiero w dalszym czasie będę przekładał na sprzęt i analizował czego mi brakuje. Sprzęt to kwestia indywidualna (każdy Ci powie inaczej) wg. swojego subiektywnego zapotrzebowania :-)

Wzajemnie najlepszego ...
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 04-01-2013 o 18:22

Dopiero zaczyna

witam, potrzebuję pomocy w najbliższym czasie będę zbierał expa jak to napisał kolega wyżej na ślubie znajomych gdzie będę drugim foto... kolesiem z aparatem na stanie mam Canona 60D + Tamron 17-50 2.8 + SpeedLite 430 EX chciałbym dokupić do tego jakiś drugi obiektyw (może jakąś stałkę), ale chciałbym poznać jak najwięcej opinii innych bardziej doświadczonych forumowiczów koszt ok. 1,5k

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Dvr, z Twojego opisu to jak wróżyć z fusów. jakie ogniskowe lubisz?

najbardziej uniwersalna to ekwiwalent 50 z ff, więc pod cropa canon 28 1.8 bądź sigma 30 1.4, jednak pod śluby przydałoby się szerzej...
    ebe ebe

Coś już napisał

Dvr, zastanów się czy napewno chcesz wydać 1,5 k na jeden ślub... Spokojnie to co masz wystarczy aby ogarnąć foto weselne będąc drugim fotografem. No chyba, że jakoś przyszłościowo myślisz.. Wydaje mi się, że bez sensu pokrywać ten zakres który już masz ogniskowych jakąś stałką. Jeżeli już to może C 85 1.8. Na cropie spełni funkcję tele, dzięki któremu będziesz mógł robić z dalszej odległości lub portrety wyłapując jakieś szczegóły, momenty których nie da rady zrobić 'pierwszy'. Kwestia też jak się dogadacie.
    Ostatnio edytowane przez darekPolsztyn ; 10-01-2013 o 01:14

Strona 128 z 150 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów