yhm...i jeszcze body wymieniają na nie wyślizgane![]()
yhm...i jeszcze body wymieniają na nie wyślizgane![]()
5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8
Ta i z 5d1 zrobią co najmniej 1dsII
Kabaret Młodych Panów - Blacharz - YouTube
Ostatnio edytowane przez BeatX ; 15-11-2012 o 17:42
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Indiana Jones też jest nijaki![]()
5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8
Ja także 50tki używam jako podstawowego szkła i nie uważa, że to zła ogniskowa
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Kotlety robi się ajfonem i basta![]()
Miałem tutaj podzielić się z wrażeń po przesiadce 50D=>5D jakiś czas temu. Przepraszam ale urwanie głowy trochę to odwlekło.
Cóż mogę napisać, używając tylko stałek po pierwszych testowych zdjęciach już na lichym ekraniku 5D powiedziałem łałPo zgraniu zdjęć na komputer było jeszcze lepiej
Jedyny zawód to Af, bocznych się nie da używać ze szkłami 1.8 i jaśniejszymi. Jest wtedy dość losowo jeśli nie mamy silnych kontrastów. Jeżeli chodzi o ekranik to tak jak mówię szału nie robi, ale można zobaczyć co się wykonało
Po jakimś czasie nawet jestem w stanie ocenić ostrość- oczywiście mniej więcej.
Wszystkie moje obiektywy nabrały ostrości, szczególnie miękki 50/1.4
Ogólnie po przesiadce z 50d/60d/7d odczujecie jakiś dyskomfort w stosunku do AF ale zostanie wynagrodzony obrazkiem. Ja prawdopodobnie zostawiam 50D właśnie do szybszych akcji, jednak jeśli musiałbym wybrać jeden z nich to byłoby to 5D - centralnym spokojnie takie sytuacje obskoczymy.
Szczerze nie wiem co więcej mam napisać, dlatego samych zainteresowanych proszę o zadawanie pytań jeśli czymś są zainteresowani![]()
Pozdrawiam
jak kiepsko z bocznymi to śmiało rób centralnym zostawiając sobie margines na kadrowanie w programie i już. Faktycznie boczne to porażka, ale da radę tylko z naprawdę silnymi kontrastami. obrazek - bajka![]()
Regulamin pkt 8.
sluchajcie a ja mam takie pytanie
nie ukrywam mam maly dylemat i sam nie wiem na co sie zdecydowacbede wdzieczny za porade od kogos kto juz mial z tym do czynienia
mianowicie o jakosci obrazka 5dmkII kraza legendy - ze bardzo ladny, ze zywe kolory , ze piekna plastyka - i super ale ten AF ostudzil moj zapal
natomiast jak to przedstawia sie w 5dMKIII tzn - ze AF wymiata - to wiem , ale jak z obrakiem jak z jego jakoscia, plastyka , odwzorowaniem barw, glebia itd
czy jakosc obrazka jest lepsza niz w MKII , porownywalna czy moze ( nie daj boze ) gorsza
na serio bede wdzieczny za info