-
Jaki aparat będzie najlepszy do robienia portretów w różnych warunkach
Witam wszystkich. Jaki aparat będzie najlepszy do robienia zdjęć portretowych zarówno na dworze jak i w pomieszczeniach gdzie jest kiepskie oświetlenie oraz zdjęć robionych osobą w ruchu ?
Jeśli coś trzeba jeszcze uściślić to piszcie. Chodzi mi o to aby fotki były dobrej jakości
To tyle i dziękuję za przyszła pomoc.
-
-
Przede wszystkim jaki fundusz możesz przeznaczyć na body jak i na szkła?
Odpowiadając na pytanie : bardzo ogólnie i logicznie najlepszym wyborem będzie body z użytkowymi wysokimi czułościami ISO oraz jasne obiektywy
-
Mowa o kompakcie czy lustrzance ? Cena - myślę że do 5 000 max.
-
Jeśli chcesz do tego podejść na poważnie to tylko lustrzanka 
Masz jakieś doświadczenie z pracą z lustrzankami?
-
Nigdy nie miałem nie wiem na jakiej zasadzie one działają. Tam trzeba wymieniać obiektywy tak bo nie ma zoomu bez tego itp ?
-
-
To może inaczej co będzie najlepsze do moich potrzeb w aparatach cyfrowych kompaktowych ? Co robi najładniejsze zdjęcia ?
Kiedyś może i zainteresuje się lustrzanką.
-
Przy kompaktach nie pomogę, musisz poczekać aż ktoś inny zainteresuje się tematem.
Bądź opcja 2 - bardziej wskazana! Użyj szukajki forumowej lub google, bo temat zapewne przewija się co rusz!
-
Zależy Ci na rozmiarze sprzętu, wadze? Jeśli tak to może jakiś kompakt z wymienną optyką.
-
Wymiary i waga może być dowolna. Cena do 5000 zł - byle robił ładne zdjęcia ostre i bez szumów.
Chcęe kupić coś naprawdę co będzie robiło dobre ładne zdjęcia z cyfrówek.
Uprawnienia umieszczania postów