Dzięki!
Teraz wiem już więcej.Początkowo zdjęcia zgrywałem do ACDsee i tam próbowałem oglądać te RAW-y.Teraz ściągnąłem je przez to firmowe oprogramowanie Canona "Browse".Jak chciałem obejrzeć jeden z plików, to wyświetlił się komunikat, że jeżeli chcę obejrzeć plik to muszę go przekonwerterować do innej postaci, czy coś w tym rodzaju.Nacisnąłem więc opcje "tak". Kiedy plik już był czytelny można było go obrobić, ale tylko za pomocą trzech suwaków-jasność,kontrast i coś jeszcze. Później trzeba było wybrać docelowy rodzaj pliku w którym chcemy zachować zmienione zdjęcie-zaznaczyłem jpg. Były tam jednak jeszcze do wyboru dwa inne rodzaje pliku chyba TIFF i coś jeszcze.Pytanie mam takie, do którego lepiej formatu zamieniać , jeżeli chciałbym zdjęcie dalej poprawiać. Nie jestem zadowolony z tego BROWSE, przy Photoshopie to taka lipa, że szkoda gadać.(pisze tak choć nie jestem żadnym znawcą Photoshopa, ale się nim już trochę bawiłem i chodzi na moim komputerze dość szybko w porównaniu do "Browse" który jest wolny jak ślimak)Pytam bo w tym "Browse" jest bardzo ubogo z tymi modyfikacjami, a chciałbym więcej się pobawić w obróbkę przy danym zdjęciu.