Strona 42 z 48 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 472

Wątek: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Coś już napisał

Talking Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    jak śpisz na kasie i chcesz płacić frajerski "podatek od nowości" to czekaj
    Sam prowadzilem działalność handlową - zjadłem na tym zęby naprawdę i przyznaje Ci racje. Spokojnie wiem o tym ale chciałbym w koncu się na coś zdecydować a czekam na 70D bo ogólnie jestem ciekawy ile bedzie kosztował.

A to test 650D z obiektywem STM. Co prawda nie tak dokładny jak ten niemiecki powyzej ale z polskim akcentem

Canon 650D T4i 18 -135mm with Image Stabilization test footage - YouTube

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Ja szukałem wypasionego kompakta ponieważ podróżuję motocyklem i chciałem mieć coś dobrego w kieszeni, zawsze pod ręką. Przeważnie najlepiej sprawdzały się Canony Ixusy - ale teraz wypróbowałem topowy model RX100 z Sony i fakt jest dobry.

Myślałem o Nexie 5 jednak dla mnie to nie jest kompakt bo z takim obiektywem i gabarytami do kieszeni go nie włożę, a jak mam wyjmować z kufra to wole już mojego Eosika.

Fakt że xxxd wielkościowo są można powiedzieć jak dla mnie idealne - 60d może lepiej sie trzyma ale kosztem gabarytów a dla mnie to też ważne.

W dzisiejszych czasach dąży się do zmniejszania gabarytów i upychania funkcji i możliwości z olbrzymów - np. RX1.

To że dzisiaj każdy z nas chciałby widzieć 70d - i ja też może zamienię po jakimś czasie tą 650d na 70d - to wcale nie jest powiedziane że za ten czas Nexy albo Eos M zostanie tak dopracowany że nie będzie potrzeby nosić takich grzmotów.

Osobiście bardzo przypasowały mi też aparaty Sony do których w ogóle przekonania nie miałem. Nikon mnie w ogóle nie jara... Zawsze byłem i pewnie będę Canonowcem.

Co do porównania 650 z 500d - dziś nawet miałem w łapkach swoją byłą 500d i tak jak myślałem. Plastik z 500d wg mnie jest fajniejszy bo nie jest chropowaty - a ta chropowatość mnie trochę wkurza - zostają ślady itd.

Co do zdjęć - 500d miałem z kitowym 18-55 i chyba nie było żadnej różnicy w zdjęciach... 500 naprawdę nawet na kicie robiła bardzo dobre foty.

Teraz jednak, kiedy mam Tamronka w 650 zdjęcia są naprawdę świetne ale kiedy włożyłbym go do 500 pewnie byłoby to samo.

Ja jestem fanem nowości, zawsze chciałbym mieć coś świeżego, wiem wiem - marketing i nic więcej ale tak już mam i nic nie poradzę

60d dziś można kupić body za 2980zł - ale i tak wybrałem 650 - cena nie grała zbytnio roli...

Poniżej 3 zdjęcia które zrobiłem jeszcze moim 500d z kitowym obiektywem, oczywiście troszkę dołożyłem kolorków w Picassie ale ogólnie zdjęcia wydają mi się ok.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

http://www.youtube.com/watch?v=6IEwwZuQqKM

ciekawy ten test, jak dobrze zrozumieałem AF w 650d jest szybszy i celniejszy niż 7d :-D
    Ostatnio edytowane przez centur ; 14-02-2013 o 22:24
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Dopiero zaczyna

a znacie stronkę snapsort ? Jest porównanie praktycznie każdego sprzętu jaki sobie wymyślicie...

Np 650d z nexem 5r - eos wygrał jednak jakość zdjęć niby Nex ma dużo lepszą.....

http://snapsort.com/compare/Canon-EO...vs-Sony-NEX-5R

Ciekawe czy te testy są dobre
    Ostatnio edytowane przez EosMan ; 14-02-2013 o 22:22

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

@EosMan - przyjemne te zdjęcia, jak dla mnie bardzo, szczególnie w kontekście wykonania kitem.

Dopiero zaczyna

Dlatego widzicie - każdy mówi że kit to lipa - bo może i wykonaniem nie grzeszy itd ale nikt mi nie powie że jak ktoś nie umie robić zdjęć lustrem to małpa zrobi lepsze. Ja np dopiero się uczę ale żadna małpa nie zrobi lepszego zdjęcia bo od razu widać że lustro to lustro - no chyba że jakieś dziadowskie...

Te zdjęcia były robione w trybie zielonym a mimo to wg mnie nic im nie brakuje - przynajmniej jak dla mnie są wystarczające.

Jeszcze jakby się pobawił Raw-ami byłoby jeszcze lepiej ale ja nigdy ich nie robie...

Prośba do posiadaczy 650D o przetestowanie autofocusa na najmniejszej ogniskowej posiadanego obiektywu. Interesuje mnie AF w trybie tradycyjnym fazowym (podgląd przez wizjer). Nastaw na pomiar jednopunktowy.
    U mnie stwierdziłem frontfocus na najmniejszej ogniskowej podobnie na dwóch obiektywach 18-135mm canon i sigma 55-200mm. Czy ten defekt jest typowym czy mi się trafił felerny?
    https://dl.dropbox.com/u/60521830/Fo...st_wycin_2.pdf
    Ostatnio edytowane przez tytan ; 20-02-2013 o 22:09

Dopiero zaczyna Awatar Mike
    Miasto
    Warszawa

U mnie jest ok. Sprawdziłem 2 obiektywy (kit) oraz 70-300 na 2 tablicach testowych i 5 bateriach ustawionych jedna za drugą.
    C 650D + 18-55 IS II, Zenitar-M 50mm f/1.7, Tamron 70-300 VC USD
    C A610

Coś już napisał

Witam kolegów ponownie. Nie wiem czy mogę tutaj zadać to pytanie ale jest częśćiowo związane z 650d więc napiszę tutaj.Po przeanalizowaniu prawie wszystkich aparatów w przedziale cenowym do 3000 tys z podstawowym obiektywem zdecydowałem się na 650d. Myślałem nad Sony a57 nawet a58 którego premiera była niedawno, Pentax KX30,Nikon5200 ale ostatecznie Canon najbardziej mi podchodzi. Myślałem też nad 60D ale jednak 650d jest trochę nowszym rozwiązaniem a na początek myślę że lepszy.

Jednak mam iny dylemat. Nie wiem w jakie szkło bardziej pójść a myślałem nad :

Canon
    50mm f/1.4 - raczej jestem na niego zdecydowany
    50mm f/1.8 - po przeczytaniu opinni o kruchości tej konstrukcji trochę się zniechęciłem
    17-55mm f3.5-56 IS USM - taki lepszy zamiennik kita z szybszym AF
    18-135 mm STM
    18-200 mm

Tamron 17-50mm 2.8 - bardzo dobry zamiennik kita

Teraz moje rozterki polegają na tym co lepsze na początek i z czego amator bardziej by się cieszył. Mogę kupić jeden " lepszy " obiektyw - o tych z czerwonymi ringami nawet nie myśle. Mam wybór czy wziąć 50mm f/1.4 oraz obiektyw kit czy może 18-135 STM z 50 1.8 ? Przez pewniem okres bardzo zastanawiałem się nad Tamronem ale pomyślałem sobie że do ciemniejszych klimatów miał bym właśnie 50 1.4 a kit byłby na codzień. STM mnie kusi bo na pewno będą filmy ale sam nie wiem czy warto się tak pchać i czy może po prostu wziąć 50 1.4 oraz wynalazłem takie coś jak kit tyle że z USM bo jak dobrze rozumuje to te STm to jakby usprawniony USM. Tak ogólnie mi chodzi z doświadczenie podpowiedźcie co najczęściej się używa i co by dawało większy fun. Zdjęć ptaków czy sportowców nie wykluczam ale pewnie to przyjdzie później i dlatego myślałem nad 50-250 canona ale to na pewno z czasem.

Cytat Zamieszczone przez EosMan Zobacz posta
    a znacie stronkę snapsort ? Jest porównanie praktycznie każdego sprzętu jaki sobie wymyślicie...

Np 650d z nexem 5r - eos wygrał jednak jakość zdjęć niby Nex ma dużo lepszą.....

Canon 650D vs Sony NEX-5R - Our Analysis

Ciekawe czy te testy są dobre
    Sprawdzilem u siebie - 650D z 17-40mm daje w punkt.
    Canon 650D | Sigma 50mm 1.4F | C 16-35mm L II | S 17-70mm F2.8-4.5 | Canon 580ex II

Flickr

Strona 42 z 48 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów