Strona 41 z 48 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 472

Wątek: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Cytat Zamieszczone przez maxx78 Zobacz posta
    bardzo dziękuje za odp

Bangi na pewno jest tak jak piszesz ale boje się ze jestem bez porównania amtorem bo D60 trzymałem tylko w ręku i byc może on przerastal by mnie możliwościami które ty potrafisz wykorzystać ale po prostu lepiej mi lezał w ręku

Centur twoje odp są dla mnie bardzo ważne. Jestem bardziej skłony ku 650 i nie dla ceny bo moge dać sporo więcej ale rozchodzi się o szkła i odp nr.2 bo nie za bardzo to rozumiem i chciałbym odpowiednio zainwetować. Pozatym mogę mieć mylne pojęcie bo może nie ma aparatu na lata i nie należy podchodzic tak do tematu tylko kupic coś a potem po prostu sprzedać . Tyle że nie mam doświadczenia jak sprzedaję się uzywany aparat oraz jak dużo się na tym traci i jakaa jest chodliwośc używanych aparatów. Jestem z tych co pedantycznie dbam o to co mam ( rower ,samochód, aparat itp ) więc może to nie problem.
    miałem na myśli to abyś osobno rozważał kupno body i osobno kupno szkieł, to że na allegro czy ceneo mamy przróżne zestawy body + szkło albo body + 2 szkła to są to zestawy będące tylko i wyłącznie wytworem wyobraźni sprzedawców a raczej ich chęci zarobienia większej kasy. Do 60d i 650d możesz podpiąć dowolne szkła i oba będą pracowały tak samo, oczywiście za wyjątkiem szkieł STM których 60d nie wykorzysta w 100% w trybie video tak jak 650 ale dla mnie to zbędny gadżet i podobno mało efektywny. Jeśli chodzi o utratę wartości to myślę ze bardziej korzystnie jest kupić 650d ale reasumując, jeśli chcesz filmowac aparatem to bierz 650 + stm a jeśli głównie do foto to 60d + szkiełko na jakie masz ochotę ......
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Co do filmowania lustrzanką to przyznam, że przed zakupem lustra byłem kiedyś mocno na to napalony, że właśnie będę kręcił filmiki, szczególnie dziecku i co się okazało? Częściej kręcę filmiki smartfonem niż lustrem. Owszem czasem mi się zdarzy pobawić filmikami, np. RNAV, ale właśnie to jest zabawa a nie poważane wykorzystanie. Jeżeli na te filmiki jesteś tylko napalony, to nie patrz na lustro prze pryzmat filmików a raczej foto, a 60d pod tym względem jest po prostu dużo wygodniejszy.

Coś już napisał

dziękuje za odpowiedzi

Coś już napisał

przepraszam ze tak zapytam ale czy Wy mieliście tak samo ?

jest godzina prawie 1 w naocy jutro wstaję na rano do pracy a ja czytam testy aparatów które mnie interesuja

tak na trzeźwo myśląc to podjełem najlepszą decyzję - wstrzymuję się choć nie wiem jak długo tak wytrzymam

a to wszystko dlatego ze czytam zachodnie przecieki co do serii 70/700 i chyba robi się coraz gęstrza atmosfera wiec może bedzie grom z jasnego nieba

i co ś czuje ze jak wyjdzie nowy 70d to jedak serce bedzie przed rozumem i marketnig Canona mnie pokona

Dopiero zaczyna

Witam wszystkich

Miałem wcześniej Eosa 500d i sprzedałem. Był bardzo fajny jednak bardzo chciałem mieć aparat z uchylnym ekranem LCD. 650d ma kilka dodatkowych funkcji które są bardzo ciekawe.

Długo zastanawiałem się czy czekać na 700d ew. 70d czy kupić 60d.

60d trzyma się fajnie ale jednak jest to dużo starsza konstrukcja. Jest też trochę większy a ja pomimo dużej łapki nie narzekam na trzymanie 650 - nie jest tak źle.

Dokupiłem szkiełko Tamrona 17-50 i jest rewelacja.

Aparacik kupiłem w sklepie Euro w ratach 0% ciekawa opcja 10 rat po 264,9zł

Jedyne co jest nie fajne to szorstki, chropowaty plastik z którego jest zbudowany, w 500d było nieco lepiej.

Na tym aparaciku podszkolę, akurat wyjdzie może 70d, stanieje i wtedy będzie można kupić.

Polecam 650d dla tych którzy mają wahania - ja jeszcze miałem duży dylemat nad Sony a57 ew. 65 i może kiedyś się skuszę na Sony - RX100 jest rewelacyjny.

Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez EosMan Zobacz posta
    Witam wszystkich

60d trzyma się fajnie ale jednak jest to dużo starsza konstrukcja. Jest też trochę większy a ja pomimo dużej łapki nie narzekam na trzymanie 650 - nie jest tak źle.

tylko ze obrazek daje ten sam co 650d

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez maxx78 Zobacz posta
    co ś czuje ze jak wyjdzie nowy 70d to jedak serce bedzie przed rozumem i marketnig Canona mnie pokona
    jak śpisz na kasie i chcesz płacić frajerski "podatek od nowości" to czekaj
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Dopiero zaczyna

od wczoraj kiedy przyszedł mi do 650d Tamron 17-50 nie mogę przestać się nim podniecać zdjęcia robi rewelacyjne.

Zastanawiam się teraz nad szerokim kątem Tamron 10-24 ew. Sigma 10-20 - z tym że Tamron chyba będzie lepszy, jaśniejszy i podobno lepiej ostrzy.

Polecam 650d jeszcze bardziej niż wczoraj

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Najważniejsze, że Ci pasuje i jesteś zadowolony.
    Ale, no właśnie ale, czy robi bardziej rewelacyjne zdjęcia niż 500d???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Marzy Wam się 5d III? A może jednak 650d lepszy?

Do obejrzenia w wolnej chwili: DER Autofokustest (6D / 5D III / 5D II / 7D / 650D - Lumix GH3/GH2) - YouTube

Uprzedzając pytania: nie mam dostępu do drugiej części "testu".

Strona 41 z 48 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów