Pokaż wyniki od 391 do 400 z 472

Wątek: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Witam

Przeczytałem temat od deski do deski. Jestem amatorem który chce bardzo ambitnie podejść do tematu. Przyznam że bardzo przypasowało mi to forum i chciałbym pozostać, Jednak po przeczytaniu całego tematu nadal mam rozterki. Kiedys mój ojciec zajmował się fotografią ale było to bardzo dawno temu i nawet go nie pytam o modele bo to bez sensu. Ale przejde do konkretów. Zaczynalem od kompaktowego Canona następnie przesiadlem się na Finepix 6500fd - taka hybryda ale jak owe czasy bardzo pozytywna. Niestety z pewnych wzgledów zostawilem temat. Przyznam ze chciałbym powrócić z większą mocą do tej pasji. Mam środki ale nie o to chodzi. Moje rozterki sa natępujace - zaznaczam jestem amatorem nawet sporym ale wiem ze temat będę nurtował intensywnie. Moje oczekiwania i preferencje :

Będę fotografował głównie moje pociechy oraz drugą połówkę , nastepnie w grę wchodziły by krajobrazy ( jeżdzę dużo rowerem i na pewno wkladambym aparat w plecak ) no i na pewno filmy.

i teraz tak swoje poszukiwania zawęzilem do Canona bo mam do niego duży sentyment. Bardzo zainteresował mnie model 650 ale zastanawiam się nad 60D. Byłem nawet namacać te modele w media-expert. Jako 100 % amator po przegladzie 650 i 60 powiem tak :

niestety badałem je bez zasilania

650 (600) na +
    - małe gabaryty do plecaka idealny na rower
    - cena przystepna ale dla mnie nie jest to priorytet
    - nowy procesor V generacji
    - uchylany wyświetlacz dotykowy

na -
    - przeczytalem o akcji serwisowej canona
    - wydaje mi sie bardzo plastikowy i bardzo kruchy
    - cena tego aparatu z obiektywem lepszy niz kit z STM to prawie 4000 tys ?!
    - nadal nie mam pewności czy nie lepiej kupic aparatu z półki wyżej niż gorszego ale z hybrydowym AF - chodzi mi o filmy - czy manualne sterowanie ostrością podczas filmów jest tak bardzo męczące ?
    - proste ustawienia do łaczenia flików filmowych w jedną całość - nie doczytałem czy ma to d60

Canon D60 na +

- dla mnie jakość wykonania jest lepsza na +
    - wizjer bez porównania
    - samo trzymanie pewniejsze i jakos tak lepiej mi się to trzyma
    - dodatkowy wyswietlacz na górze

co do -

- nie wiem czy go brać czy czekać na 70d ile by nie kosztował ale by miał super Af w filamch to bym go brał
    - nie umiem sobie wytłumaczyc czy lepiej zakupic 60d i zakupić szła bez STM czy kupic 650 ze szklami STM a w razie czego sprzedac body 650 i jak by d70 miał hybrid AF to szkła by pasowały ale z drugiej strony jak Af w D70 ma wygladac jak w 650 to chyba wolę D60

Jednym słowem aparatow nie testował w pracy a tylko namacalnie i to co przeczytalem . Dla takiego laika jak ja marketnig działa na wyobraźnię ale za długo pracowałem w handlu aby się temu poddać daltego mogę poczekać . Przepraszam jak coś nie tak napisałem ale pisze jak myśle
    Ostatnio edytowane przez maxx78 ; 11-02-2013 o 23:07

Uprawnienia umieszczania postów