TO też ultradźwiękowy silnik ale słychać go jak USM Canona. Dlatego STM jest specjalnie do filmów polecanyjak będziesz miał zewnętrzny mikrofon to spoko ale wbudowany łapie nawet wibrację stabilizacji
![]()
TO też ultradźwiękowy silnik ale słychać go jak USM Canona. Dlatego STM jest specjalnie do filmów polecanyjak będziesz miał zewnętrzny mikrofon to spoko ale wbudowany łapie nawet wibrację stabilizacji
![]()
za parę dni po 7 latach użytkowania 20d przesiadam się na 650d, czego mam się spodziewać ??? .......
Ostatnio edytowane przez centur ; 01-10-2012 o 21:13
wiesz, należę do 99,9% społeczeństwa które nie dostrzega różnicy między rawami a jpg, najbardziej mnie interesuje czy AF będzie szybszy i dokładniejszy niz w 20d
Będzie szybszy i dokładniejszy.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
no to fajnie, bo bez magnezowej obudowy, kółka nastawczgo, górnego wyświetlacza i osławionej "łechtaczki" da się przeżyć, oczywiście po kilku dniach testów i porównań nie omieszakam zamieścić tu renenzji ...
[QUOTE=centur;1114091]wiesz, należę do 99,9% społeczeństwa które nie dostrzega różnicy między rawami a jpgQUOTE]
Chyba jeszcze nie próbowałeś fotek w trybie RAW.
Spróbuj, naprawdę warto.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
jeżeli nie robisz żadnego postprocessu to RAW zbędny
polecam edycje JPG vs RAW w LR4
jest duża różnica na korzyść RAW
nie zdziw sie tylko jak po 4 RAWach 650 stanie na jakieś 30sek
także -2ev 0 +2ev które mój poczciwy 40d łyka jak dzik tutaj będzie ślamazarne
a poza tym, AF w trybie filmowym, przejaskrawionym podglądem, brakiem górnego monitora to powinieneś być zadowolony
dobry zakup do amatorskiej fotografii [poza sportem]