Są jakieś konktetniejsze porównania 600d vs 650d? Zmieniać nie będę bo 600d jest rewelacyjny, ale zwłaszcza AF mnie ciekawi
Są jakieś konktetniejsze porównania 600d vs 650d? Zmieniać nie będę bo 600d jest rewelacyjny, ale zwłaszcza AF mnie ciekawi
Z wczorajszej zabawy 650D. Niestety nie pamiętam jakie było to ISO
Obiektyw to Sigma 17-70mm 2.0-4.5F Macro
http://www.youtube.com/watch?v=kqcWqvGlslk
https://www.youtube.com/watch?v=R45dvHtbcqQ
Nie jest to SLT - ale ewolucja dość ogromna względem 600'tki
Cały czas mnie swędzi portfel, bardzo by mi się przydała taka mała lustrzanka z dobrym AF. Powstrzymują mnie dwie rzeczy:
1. Ważniejsza - obrazek z matrycy 18MPix mi się już opatrzył, skoro nowy aparat, wolałbym coś nowego. Ta 18MPix nie jest zła, ale rewelacja to też nie jest...
2. Mało ważna - brak mikroregulacji. Z moich doświadczeń wynika, że rzadko bywa potrzebna. Chyba, że używa się często telekonwerterów.
Chyba więc zaczekam, nowy Rebel już niedługo, a 70d jeszcze szybciej...
Canon 650D
Chyba pierwszy całościowy test
Nowy Rebel już niedługo a 70d jeszcze szybciej (fajnie to ująłeś) - ja się w chwili obecnej trochę zastanawiam w którą stronę pójdzie Canon wymiana na model nowszy w moim przypadku nie ma sensu zostaje tylko rozbudowa szklarni potrzebuje jakieś 18-200/250/270 oraz jakiś zamiennik dla kita (2.8). Z drugiej strony przesiadka na inny system nie ma sensu ale spoglądam na Sony (czysto teoretycznie) z dwóch powodów tryb Panoramy oraz szybkość zdjęć seryjnych.
Jak już piszemy o osobistych rozterkach to opiszę swoje. U mnie jest tak że od dawna próbuję znaleźć zamiennik dla 350D i coś dobrego do filmów. Byłem już praktycznie zdecydowany na 600D jednak jak wszedł 650D i zobaczyłem jak tam działa AF w LV to zacząłem się wahać. W sumie jednak doszedłem do wniosku że nie jest to dla mnie priorytet i złożyłem zamówienie na 600D po czym pokazał się M i zamówienie skasowałem. Teraz jestem w rozterce. A jako że nie mam na to zupełnie czasu to sprawa się znów przedłuży i pewnie jak się pokaże M w sprzedaży to może wreszcie zdecyduję
. Namieszał Canon ostatnio nieźle.
I raczej brałbym zestaw z naleśnikiem/naleśnikami.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jeśli chodzi o mnie brał bym 650d żadne M, Nex czy micro 4/3 mnie nie bawią i są po prostu zwyczajnie za małe. Ale to moje osobisty rozterki czekam na 70d ewentualnie 700d![]()
Macie jakieś przykłady HDRa z tego aparatu - ponoć ma taką funkcje ale nigdzie nie widziałem przykładu - sam potrzebuje tą funkcję w pracy i jeśli działa ok to pozbędę się 600d który ma pół roku i kupię 650 ... nie wiem tylko po co brałem gwarancję na 4 lata z ochroną ;( za co nigdy kasy nie odzyskamchyba że wiadomo już coś o następcy bo może nie warto zmieniać jak zaraz będzie nowy
![]()
"Wiem, że sądzicie, iż rozumiecie to, co myślicie, że powiedziałem, ale nie jestem pewien, czy zdajecie sobie sprawę, że to, co do was dotarło, nie jest tym, co myślę."
A. Greenspan
chcesz stracić kilka setek dla takiej "popierdółki" jak HDR ???? to juz lepiej zainwestuj w statyw albo sprawdź jak obrazek HDR generują co niektóre programy z pojedynczego jpega, np darmowy EasyHDR .....
- - - Updated - - -
bez obrazy, ale jak znam życie po pojawieniu się 70d i 700d będziesz już czekał na ich następców......