Strona 8 z 48 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 472

Wątek: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A zauważyliście, że matryca jest minimalnie mniejsza niż ta, np. z 550d?
    Wg Optycznych:
    550d ma 22.3 x 14.9 mm (APS-C) CMOS, 3:2, Całkowita liczba pikseli: 18.7 Mpix
    650d ma 22.2 x 14.8 mm (APS-C) CMOS, 3:2, Całkowita liczba pikseli: 18.5 Mpix
    Ciekawe z czego to wynika.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    A do czego potrzebujesz to UHS-I? W 5d3 mam 13 zdjęć w seri bez UHS, a na CF mam 14 więc jakiejś specjalnej różnicy nie ma zwłaszcza jeśli ma to być do 650d to ta karta z UHS-I nawet się nie spoci, a zwykła karta w zupełności wystarczy, bo o co przepłacać.
    A jaką masz tę kartę CF?
    Do czego potrzebne UHS-I? Do szybszego opróżnienia bufora. Przyjmując 5 RAW-ów na sekundę, to jest około 150 MB/sek. Więc jest różnica (teoretyczna) czy ma się kartę 95 MB/sek. czy 10 MB/sek. Oczywiście wszystko zależy jakie bebechy dali w 650d. Np. w Nikonie V1 UHS-I nasyca się przy ok. 45 MB/sek.

Bywalec

Domyślnie

Patrząc na to co powinien mieć Canon xxxD by nie być odgrzewanym kotletem mógł bym wyciągnąć długą listę. GPS był by naprawdę super sprawą tym bardziej że ta seria to akurat podstawa dla wielu aktywnych podróżujących młodych ludzi. Sony sporo namieszało tymi swoimi SLT. Miałem fajna sprawa ale niedopracowane technicznie (miałem A33) wchodząc w 600d miałem wrażenie że nieco się cofam. Brak panoramy, hdr, szzzzzybość itp. Ktoś zapyta po co wszedłeś w Canona a miałem i dość elektronicznego wizjera a zawsze chciałem mieć Canona. Ale zmiany nie żałuje. Chciałbym tylko by Canon bardziej rozwinął swoje produkty jak robi to Sony. A GPS przydał by się bardzo w takim 700d. A Canon mógłby chociaż poprawić bardziej menu itp - to już taki nieco banał z mojej strony ale mimo wszystko popatrzcie jak wygląda to w Sony.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    E... Spot? Nie wystarcza?
    jak mam czas sie nad zdjeciem modlic - oczywiscie.

jak nie mam... to nie

Jestes wyjatkowo konsekwentny w marzeniach
    no... a mam cyfrowego EOS-a nawet nie 8 lat. sa tacy co juz 25, wiec nawet 3x bardziej konsekwentni w marzeniach

Mocno specyficzne wymagania. Nie liczylbym na to chyba ze fotografia krajobrazow bedzie tematem marketingowym nr 1....
    wydaje mi sie, ze wlasnie do kotleta to ma najwieksze znaczenie (biale kiece itd. itp.), ale de facto w landszaftach bardzo przydatne.

poniekad, takie wrazenie "wydluzenia swiatel" mialem zmieniajac 30D na 5D - nagle aparat ma w cholere tonali w swiatlach i "nie chce" sie dac przepalic. 5D mkII juz ma troche mniej zapasu...

IMHO, jesli juz polepszyc tonalnie uzytecznosc matrycy (z punktu widzenia landszafciarstwa ale tez kotletowo) to wlasnie przez dodatkowe piksele do uzyskiwania dodatkowej rozpietosci w swiatlach. Fuji to robilo w swoim sensorze...

Sorki ale nie dam dodakowe 1k pln za touch z gestami. O ile sam touch jest ok (punkt ostrosci w MF, powieksznie przy MF assist, sprawdzneie czy trafione przy przegladaniu) to z gestami nawet nie iwem jak mialoby to dzialac - ale moge dac sie milo zaskoczyc.
    no wlasnie jak widac po 650D da sie, bez zwiekszania ceny. rozchodzi sie o sensowna implementacje tego i dobry fine-tuning, zeby to sie naturalnie i wygodnie obslugiwalo, ale podobno nawet Canonowi sie to udalo i to za pierwszym razem.

inne gesty: przerzucanie zdjec, symulacja drugiego kolka w rebelu, kasowanie,... w korpusach pro to w zasadzie nie ma wiekszego znaczenia, ale w entry-level... koniecznosc. ludzie sie przyzwyczaili do smartfonow, taka obsluga zaczyna tez byc podstawowym warunkiem dla kupujacych nawigacje samochodowa... a niedlugo bedzie tez sprzedawac aparaty cyfrowe. tym producentom, ktorzy wyjma glowe z piasku przynajmniej...

W koncu dadza tak jak 9x cross w xxxd..

Rowniez bardzo realne.

Lacze sie w niekumacji..
    no widzisz... Ty wiesz, ja wiem... tylko Canon jeszcze nie...

To juz pojechales
    ano...

Hmm.. mogliby dac juz nawet dzis ale .. jesli zrobia to bedzie dedykowane akcesorium za gruba kase. (tak jak wifi ktore kosztuje grosze i jest w kazdym obecnym fonie)
    i wlasnie takie myslenie sprawia, ze powershoty przestaja sie sprzedawac a ludzie wybieraja ajfony czy inne komorki. bo po prostu tam juz ktos pomyslal o aparacie foto jako skladniku jakiegos workflow uzytkownika. a japonscy producenci, poki co, depcza dawno wytartymi szlakami i ignoruja swiat wokol...
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar Fotomaniac
    Miasto
    Lublin, Kazimierz Dolny

Domyślnie

Od kiedy to cudo ma trafić na nasze półki sklepowe?
    fotografia & jazz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotomaniac Zobacz posta
    Od kiedy to cudo ma trafić na nasze półki sklepowe?
    Canon 650D pojawił się już w Niemczech w przedsprzedaży, będzie kosztował 799 Euro (samo Body), w przeliczeniu na złotówki da to 3440zł po dzisiejszym kursie

tutaj pierwsze sample http://www.dpreview.com/galleries/re...review-samples
    Canon 650D | Sigma 50mm 1.4F | C 16-35mm L II | S 17-70mm F2.8-4.5 | Canon 580ex II

Flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

i wlasnie takie myslenie sprawia, ze powershoty przestaja sie sprzedawac a ludzie wybieraja ajfony czy inne komorki. bo po prostu tam juz ktos pomyslal o aparacie foto jako skladniku jakiegos workflow uzytkownika. a japonscy producenci, poki co, depcza dawno wytartymi szlakami i ignoruja swiat wokol...
    Ale to że kompakty się będą sprzedawały coraz słabiej to w prostej linii kwestia tego że w większości telefonów jest aparat, który wystarcza. Workflow to rzecz wtórna. Japończycy po prostu nie są mocni na rynku telefonów więc mogliby wypuścić choć co, a i tak wiele nie zwojują - szczególnie teraz w kryzysie i wobec takich rynkowych potentatów jak jabłko czy sams.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enforces Zobacz posta
    Canon 650D pojawił się już w Niemczech w przedsprzedaży, będzie kosztował 799 Euro (samo Body), w przeliczeniu na złotówki da to 3440zł po dzisiejszym kursie

tutaj pierwsze sample http://www.dpreview.com/galleries/re...review-samples
    Czy mi sie wydaje... czy to nie jest czasem cena segmentu xxd?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale to że kompakty się będą sprzedawały coraz słabiej to w prostej linii kwestia tego że w większości telefonów jest aparat, który wystarcza.
    tak i nie.
    z tym ze jest roznica miedzy przechlapaniem 2-1 po wyrownanej walce, a zebraniem ciegow 6-1 na wlasne zyczenie. a to Japonczycy robia w zakresie kompaktow. to ze ajpoon dezintegruje sprzedaz kompaktow to nie kwestia jego (watpliwej) jakosci jako aparatu, ale dobrego dopasowania pod uzytkowanie przez masowego klienta.

Workflow to rzecz wtórna.
    dla pasjonatow i pro - tak. dla amatorow - zdecydowanie nie.

Japończycy po prostu nie są mocni na rynku telefonów więc mogliby wypuścić choć co, a i tak wiele nie zwojują - szczególnie teraz w kryzysie i wobec takich rynkowych potentatów jak jabłko czy sams.
    to chyba jest bardziej kwestia kultury biznesowej - jablko, jakkolwiek denne mialoby technicznie rozwiazania (bo ma) i jakkolwiek nie zamykaloby sie w skansenie, projekty zaczyna od use case'ow i od ogarniecia kwestii uzytkowania - a potem pod nia kroi rozwiazania. Japonce dobrze rozwiazuja problemy, tylko nie widza ich w kontekscie uzytkowym, a dopiero w kolejnej iteracji dopasowuja... i to w tym momencie bije ich w segmencie entry-level, gdzie nie sa skuteczni w przyciaganiu uzytkownikow. maja dobre produkty z sensownymi rozwiazaniami, ale dopiero jak uzytkownik przysiadzie i sie czegos nauczy (wiec pokona poczatkowe przeszkody)... ajpoon czy telefon na Androidzie sa projektowane tak, ze uzytkownika kreci zabawa tym i wsiaka w gadzet dla samej latwosci i przejrzystosci obslugi...
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czy mi sie wydaje... czy to nie jest czasem cena segmentu xxd?
    Do tego by określić jaka właściwie jest cena segmentu xxD trzeba poczekać na nowy korpus xxD.
    Niestety.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 8 z 48 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów