Okaże się, że 650D to będzie przysłowiowy mały, ale wariat, taki ninja :smile:
Mam 400d,kiedy macałem w sklepie 600d,to wydawał mi się bardziej plastikowy i tandetny od mojego staruszka,podobnie było z 60d.
Otóż to, w przyrodzie nic nie ginie - ludzie jedynie (SJL).
Admin Sony Rumors jakoś nerwowo zareagował na tę premierę. Trochę to dziwne, bo przecież - jak piszą na DPR - w hybrydowym AF, układ "detekcji fazy" PD AF na matrycy pełni rolę pomocniczą tylko na początku ostrzenia podając kierunek (czy raczej zwrot) algorytmowi CD AF.
Reading between the lines, this either means the company thinks hybrid AF isn't yet ready to act as the sole AF method in a mirrorless camera, or that it thinks mirrorless customers would have lower expectations than DSLR buyers.
http://www.dpreview.com/previews/can...0d-rebel-t4i/3
EOS - conditio sine Kwanon...
Oby się nie okazało, że obecne zmiany w Canonie to upgrade, ale cenowy. Nowa jedynka - cena z kosmosu, nowa piątka prawie 2x droższa od poprzedniej. Obecnie 600d można kupić za 2300pln i to są bardzo rozsądne pieniądze za taką puszkę. 650d zapewne skoczy na 3700pln i będzie wielka doooopa. To samo dzieje się ze szkłami.
5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM
I o tym właśnie pisałem kilkanaście postów wyżej. Dotyczy to także rynku video semi-pro. Kamera miniDV XH-A1s 12tys.zł a następca na karty pamięci XF-300 to już 28tys.zł. W cenie XH-A1s jest XF100 ale z gorszym obiektywem, z wynalazkami typu elektroniczny filtr ND, jednym pierścieniem na obiektywie etc. Kto nie widzi, że Canon mocno podnosi ceny nowych produktów powinien udać się do okulisty![]()
Stawiam że ceny są wynikiem:
- kursu euro
- jakiś nowych technologii które chcą wprowadzać a to wymaga nowych inwestycji
- wejścia Canona w sponsoring Euro? A więc produkt reklamowany musi być droższy w tym promocji - z tego co wiem tytuł sponsora będą mieli do końca tego roku. [?]
- wzrost cen komponentów (np. powódź w tajlandi) i surowców (złoto itd)
- popyt, zmowa a nie konkurencja na wolnym rynku (za przykład niech posłużą ceny HDD po powodzi w tajlandii... tylko czemu WD i Seagate pokazali najlepsze wyniki w historii?)
650D to niby amatorski sprzęt więc jeśli przesadzą z ceną to ludzie kupią co innego... Ci co chcą upgredować sprzęt tak czy siak zapłacą.
wiedzę za ma radiowe sterowanie lampami, ale czy ma tez na podczerwień?
=============
www.fotolux4.blogspot.com/
Wzrost cen to marketing canona i mieszanie seriami puszek, zauważalne po wyjściu 7D![]()