Strona 9 z 48 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 472

Wątek: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Do tego by określić jaka właściwie jest cena segmentu xxD trzeba poczekać na nowy korpus xxD.
    Niestety.
    eee... to proste.

cena wejsciowa bedzie taka jak aktualna 7D, bo tez to bedzie 7D przepakowane w bardziej plastikowy korpus i z dodanym uchylnym ekranem i paroma dooperelami z cyklu "brniemy w zaparte, ze DSLR to prawie-jak-kamera-wideo"... a 7D jakos tak... wyjdzie ze sklepow, po czym na jego miejsce pojawi sie mkII juz z odpowiednio wyzsza cena...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jakiś pogląd na działanie hybrydowego AF w LV:

http://www.youtube.com/watch?v=t7euJW3W2Wg

Wygląda to słabo, AF lata po całym zakresie w tę i nazad. Nie widać zalet hybrydowego AF. Jest jedno ale: to jest tryb Flexi Zone, więc używa prawdopodobnie tylko CD AF. Hybrydowy AF działa w mniejszym obszarze (mniej więcej kształtu jak są ułożone punkty PD AF). Żeby to ocenić, trzeba by było użyć Single Zone bardziej w środkowej części ekranu.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 12-06-2012 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Patrząc na ten filmik względem 600D to niebo a ziemia.

http://www.youtube.com/watch?v=W77aYnyrNlc

Tutaj już bardziej profesjonalna produkcja. A wiadomo coś na temat terminu dostępności nowego buntownika. Bo te filmiki mi nic nie dają chce dorwać to w swoje ręce. Względem cen wiadomo smak nowości kosztuje. Za sensowną cenę trzeba trochę odczekać.

Co do stagnacji luter Canona popatrzy na to co daje teraz Sony. Taka a A77 bardziej kamera jak powiedzmy "lustro". GPS, hdr, szybkość, ergonomia, uchylny ekran ale jest jedno małe wielkie ale jakość zdjęć. Co prawda nie obcowałem z A65/77 - ale z tego co czytałem jakość zdjęć nie jest rewelacyjna. Choć A77 to bardziej półka 60D które kwestią funkcjonalności wielce ustępuje A77. W chwili obecnej Canon ruszył jednak wielu z nas chciało by zapewne widzieć Canona który jest krok czy dwa przed konkurencją. To w tej chwili pobożne życzenia. Nie mniej jednak 650D dopiero wyszło jednak ciekawe co pokaże konkurencja i jak za rok będzie prezentować się 700D.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak i nie.
    z tym ze jest roznica miedzy przechlapaniem 2-1 po wyrownanej walce, a zebraniem ciegow 6-1 na wlasne zyczenie. a to Japonczycy robia w zakresie kompaktow. to ze ajpoon dezintegruje sprzedaz kompaktow to nie kwestia jego (watpliwej) jakosci jako aparatu, ale dobrego dopasowania pod uzytkowanie przez masowego klienta.
    Ale jakie znaczenie ma na rynku masowym jakość telefonu w komórce? Jest aż nadto wystarczająca.
    dla pasjonatow i pro - tak. dla amatorow - zdecydowanie nie.
    to chyba jest bardziej kwestia kultury biznesowej - jablko, jakkolwiek denne mialoby technicznie rozwiazania (bo ma) i jakkolwiek nie zamykaloby sie w skansenie, projekty zaczyna od use case'ow i od ogarniecia kwestii uzytkowania - a potem pod nia kroi rozwiazania. Japonce dobrze rozwiazuja problemy, tylko nie widza ich w kontekscie uzytkowym, a dopiero w kolejnej iteracji dopasowuja... i to w tym momencie bije ich w segmencie entry-level, gdzie nie sa skuteczni w przyciaganiu uzytkownikow. maja dobre produkty z sensownymi rozwiazaniami, ale dopiero jak uzytkownik przysiadzie i sie czegos nauczy (wiec pokona poczatkowe przeszkody)... ajpoon czy telefon na Androidzie sa projektowane tak, ze uzytkownika kreci zabawa tym i wsiaka w gadzet dla samej latwosci i przejrzystosci obslugi...
    Ale o jakiej kulturze biznesowej piszesz? To znaczy co - dawniej Japończycy to umieli, a teraz nie? Po prostu świat się zmienia. Przecenili jeden rynek nie docenili innego i inni zaczęli ich wyprzedzać. Detale typu rozwiązania użytkowe to rzecz zupełnie drugorzędna. Gdyby to była prawda to Canon ze swoim podejściem by leżał i kwiczał, a biznesowo stoi najlepiej z Japońskich firm elektronicznych.
    Trochę mi ciężko zrozumieć te wywody - może za mało spałem . Dla mnie jest to dużo prostsze niż piszesz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-650d-hands-on

Koledzy z fotopolis już go mają

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enforces Zobacz posta
    Canon 650D pojawił się już w Niemczech w przedsprzedaży, będzie kosztował 799 Euro (samo Body), w przeliczeniu na złotówki da to 3440zł po dzisiejszym kursie

tutaj pierwsze sample http://www.dpreview.com/galleries/re...review-samples

Na "Cyfrowe" już wystawili cenę 3199 PLN i termin dostawy 5 - 10 dni.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No póki co cena odstrasza.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie

Za tę cenę lepiej dołożyc 2 stówki do 60D
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No póki co cena odstrasza.
    Cena jak to u Canona. W czerwcu 2009 za 500d płaciłem 3250, a w polskich sklepach był kilka setek droższy. Więc uważam, że przy tej specyfikacji cena 650d jest OK, zwłaszcza biorąc pod uwagę frycowe za nowość.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Za tę cenę lepiej dołożyc 2 stówki do 60D
    Hmm.... no właśnie problem jest w tym, że nie bardzo jest za co dopłacać w przypadku 60D.
    Kapitan Wagner

Strona 9 z 48 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów