Strona 31 z 48 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 472

Wątek: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

nie załamujcie mnie......
    jak się do tego ma 7D?
    40d robiła 20szt na 5letniej, powolnej karcie

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    o to nie jest puszka dla mnie
    moje poczciwe 40d lepiej się zbiera w serii z RAWem
    Czy 60D też się tak zapycha? Nie mogę zmienić aparatu na wolniejszy Nawet jeżeli szybciej i ładniej ostrzy, lepiej mierzy światło.
    Skoro posiadasz 60D możesz spróbować po ilu zdjęciach seryjnych w RAW jest zwiecha?

edit: właśnie z ciekawości odpaliłem 40d i 50 seryjnych RAWow łyknęło bez zająkniecia
    40d jest puszką z relatywnie wyższej półki niż 650d, więc (pomijając 10Mpx matrycę 40d vs 18Mpx 650d) nic dziwnego że ma wydajniejszy bufor. A poza tym, od lustrzanki entry-level nie można wymagać większej wydajności bufora niż deklarowana przez producenta? Z resztą, od której można?
    Jeszcze tylko szybsza karta być może dałaby szybsze opróżnianie bufora po zapełnieniu. To "class-10" Sandisk'a, to masz o jakiej szybkości nominalnej - 30MB/s czy 45MB/s? Mam obydwie i jest między nimi zauważalna różnica w szybkości opróżniania bufora w tej samej puszce.

Początki nałogu
    Miasto
    022

mam Class 10 30mb
    to, że 650d strzela max 5 seryjnych jako entry jeszcze jestem w stanie zrozumieć
    15/sek w 60d już trudniej
    W sumie coś kosztem czegos. 650 lepiej "oblicza" światło, szybciej ostrzy, łapie więcej punktów AF niż 40d. Niemniej jednak w 60d prędkości powinny być już porównywalne. 5 lat to przepaść w elektronice i nawet fakt, że zdjęcie ma 18mp zamiast 10mp nie powinno powodować takchi uwstecznień.
    Pozostaje mi tylko odłożyć ew decyzję wymiany 40d do momentu kiedy na rynku będzie godny następca segmentu xxD albo 7D mk2. Opcją jest też 7D, ale to aparat niewiele młodszy od mojej 40D.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

U mnie w 60d osiagi są takie jak podaje producent, z tym, że ja zazwyczaj robię RAW+JPG. Do tego przy robieniu RAW+JPG ważne jest by wyłączyć wszelkie odszumiania, itp. dodatkowe procesy, zauwazyłem to zresztą jeszcze na etapie 550d.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No i pojechałem dzisiaj na Bemowo porobić auta w ruchu. Jestem załamany szybkością seryjnych RAWow. Po 6szt blokuje jest zwis aparatu [de facto nie wiem czy to karta czy aparat]. Karta to 32GB Sandisk CL10 więc raczej powinna dawać radę. Zgrywanie w LR też idzie znacznie wolniej niż z CF na moim 40D. Czy to jest normalne??? Robiłem na wysokich ISO, prawie po ciemku.
    Ta karta w praktyce ma pewnie zapis ok. 15 MB/s. Ile czasu zapisuje zawartość bufora po serii? Dla szybkiej karty UHS-I (45 MB/s) jest to ponoć tylko ok. 4 sekund.

Początki nałogu
    Miasto
    022

Bufor po zapchaniu jest wolny poniżej 5sek aczkolwiek to za wolno

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Bufor po zapchaniu jest wolny poniżej 5sek aczkolwiek to za wolno
    No to dłuższe serie (ca. 25-30) RAW'ów tylko w 7d...

Początki nałogu
    Miasto
    022

Nie robię zdjęć sportowych na co dzień. Niemniej jednak jest to spory odsetek moich zainteresowań fotograficznych i 5 klatek w serii to dużo za mało. 15 to już można spokojnie przeżyć jeżeli szybko je zrzuci na kartę uwalniając bufor. Cieszę się, że miałem sposobność przetestowania tej puszki. Myślałem, że jest ona prztyczkiem w nos dla segmentu xxD, ale tak nie jest. Jest to natomiast bdb tzw "entry level".
    Dla posiadacza xxD 650 będzie - za wolna, za mała, brak ekranu na górze, obcięty wizjer. Tego chyba nie da sie przeboleć

Pełne uzależnienie

Myślałem, że jest ona prztyczkiem w nos dla segmentu xxD, ale tak nie jest.
    A w czyim interesie jest aby było tak jak myślałeś? Na pewno nie Canona jako producenta zarabiającego na sprzedawanych produktach.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Chciałem kupić Canona 650D, niestety w dwóch sklepach MediaExpert w moim mieście, po sprawdzeniu, okazało się, ze wszystkie należą do serii w której blakną gumy.
    Sądziłem, że wadliwe aparaty będące w sklepach zostały wycofane ze sprzedaży i odesłane do serwisu. Jednak tak nie jest.
    A jak jest w Waszych już zakupionych ?
    Tutaj możecie sprawdzić:
    EOS Kiss X6i/ EOS 650D/ EOS Rebel T4i

Strona 31 z 48 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów