Na więcej opinii na temat 650d oraz spadek ceny 60d![]()
Na więcej opinii na temat 650d oraz spadek ceny 60d![]()
http://www.canon-board.info/galerie-...aparatu-74163/ - galeria na CB
Mam pytanie do użytkowników: w testach, chociażby na "Optyczne.pl" pisze, że EOS 650D posiada rozdzielczości m.in.
• 3888 x 2592 (mRAW)
• 2592 x 1728 (sRAW, JPEG)
ja w swoim aparacie tych rozdzielczości nie mogę znaleźć, może ktoś mi pomoże
Witajcie, po wielu przemyśleniach oraz macankachstało się, kupiłem jednak 60d. Po wstepnym poznaniu sprzętu postaram się napiasć kilka słów w odpowienidm wątku.
Dziękuję wszystkim za dyskusję jaką toczyliśmy w tej sprawie![]()
Wizjer rzczywiście jest zdecydowanie na plus, co do ergonomii to na razie mam problem z przestawieniem się
, wykonanie - tu przyznam, że nie czuję jakieś różnicy vs. 550d - po prostu plaistik fantastik.
Co mnie skłoniło:
- obecność puszki już pewien czas na rynku (w sensie takim, że jest to sprawdzona konstrukcja, a nie spodziewam się po nastepcy jakiejś rewolucji)
- wygodniejszy jednak niż seria xxxd i chyba nie będę potrzebował grip-a (chociaż pierwotnie myslałem inaczej)
- możliwość zmiany matówki
- funkcje, których nie ma seria xxxd
- szpan związany z dodatkowym wyświetlaczem na górze i pokretłem po lewej stronie
Na razie poznaję aparat i poniekąd uczę się na nowo, zauwyżyłem, że inaczej pracuje system ustawiania ekspozycji niż w 550d - historgram jest bardziej na lewo. To czego najbardziej mi brakowało w 550d (bezprzewodwe sterowanie lampą) jest super, w tej kwestii jestem mega zadowolony.
Tak jak pisałem wcześniej za jakiś czas postaram się napisać więcej w odpowiednim dziale na temat 60d.
650d ma wiecej ficzersów od 60 a na dodatek posiada lepszy procek
w sumie jedyne co przemawia za 60 to trochę lepsza ergonomia i wjufajnder