Pytanie czy lepszy AF (o ile to prawda) pokaże pazurki z niecanonowymi szkłami jakie posiadasz. Z tym jedynym canonowym jakie posiadasz to obojętnie jaki AF by nie był będzie loteria.
Pytanie czy lepszy AF (o ile to prawda) pokaże pazurki z niecanonowymi szkłami jakie posiadasz. Z tym jedynym canonowym jakie posiadasz to obojętnie jaki AF by nie był będzie loteria.
Co do 50-tki to nie mam wątpliowości
@ namoamo - możesz rozwinąć kwetsię err01?
Skoro 60D kusił Cię i byłeś skłonny zakupić go zanim pojawił się 650D - zrób tak.
Sam stałem przed podobnym dylematem 600D vs 650D vs 60D (z tym, że przesiadałem się z puszki ze starszej generacji ). Do sprawy podchodziłem podobnie jak Ty, czyli to fajne, tamto fajne ale trzeba dopłacić a dam sobie radę bez tego. Po oględzinach w sklepie, wymacaniu, manualnym ostrzeniu przez wizjer już wiedziałem, że warto dopłacić do 60D
Górny wyświetlacz, lepszy wizjer - WYGODA! Dopiero gdy się popracuje na tym, człowiek zastanawia się jak do tej pory mogłem obyć się bez tego
A co do AF nie jest czasem tak, że w 650D hybrydowy radzi sobie lepiej tylko podczas filmowania?
Choć osobiście uważam, że nie nadaje się on zupełnie do tego, w dalszym ciągu trzeba ostrzyć ręcznie.
Ostatnio edytowane przez rafal1980 ; 22-08-2012 o 14:00
Jeśli liczysz na to, że przesiadka na 650d przyczyni się do zauwazalnej poprawy jakości obrazka, to sie rozczarujesz. Nic takiego sie nie stanie, a sposób użytkowania w 60D da Ci z pewnością sporo radości. Przeszedłem praktycznie w dwa lata całą tę drogę od xxxD do xD i wiem co to znaczy, choć nie fotografuję zarobkowo.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 22-08-2012 o 19:07
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Różnica w masie to w przybliżeniu tyle co kostka masła :smile:A te najpiękniejsze chwile masz uwiecznione lepiej :cool:
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 22-08-2012 o 21:21
Gdybym miał wybierać między 60d a 650d, nie zastanawiałbym się ani chwili. Wybrałbym 650d. Ogólnie DiGIC V się kłania. Szybszy (prawdopodobnie), dokładniejszy AF. Wydajniejsze bebechy z obsługą UHS-I. Dzięki temu stosując odpowiednio szybką kartę tryb seryjny będzie też szybszy (!) niż w 60d. Przewagi 60d są iluzoryczne (ekraniki, kółka), dobre dla gadżeciarzy. Jedynie wizjer robi jąkąś różnicę. I może bateria (to akurat da się nadrobić).
Osobna sprawa czy zamieniłbym 550d na 650d. Wg mnie nie warto, chyba, że odczuwasz niedosyt względem szybkości (AF, seria).