Strona 27 z 48 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 472

Wątek: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Pytanie czy lepszy AF (o ile to prawda) pokaże pazurki z niecanonowymi szkłami jakie posiadasz. Z tym jedynym canonowym jakie posiadasz to obojętnie jaki AF by nie był będzie loteria.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Co do 50-tki to nie mam wątpliowości

@ namoamo - możesz rozwinąć kwetsię err01?

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta

@ namoamo - możesz rozwinąć kwetsię err01?
    A sorry, problem z 600d a nie tym najnowszym.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    A sorry, problem z 600d a nie tym najnowszym.
    W sumie to też nie wiadomo jak będzie, na razie nikt z Tamronem i 650d się nie pojawił .

Skoro 60D kusił Cię i byłeś skłonny zakupić go zanim pojawił się 650D - zrób tak.
    Sam stałem przed podobnym dylematem 600D vs 650D vs 60D (z tym, że przesiadałem się z puszki ze starszej generacji ). Do sprawy podchodziłem podobnie jak Ty, czyli to fajne, tamto fajne ale trzeba dopłacić a dam sobie radę bez tego. Po oględzinach w sklepie, wymacaniu, manualnym ostrzeniu przez wizjer już wiedziałem, że warto dopłacić do 60D
    Górny wyświetlacz, lepszy wizjer - WYGODA! Dopiero gdy się popracuje na tym, człowiek zastanawia się jak do tej pory mogłem obyć się bez tego
    A co do AF nie jest czasem tak, że w 650D hybrydowy radzi sobie lepiej tylko podczas filmowania?
    Choć osobiście uważam, że nie nadaje się on zupełnie do tego, w dalszym ciągu trzeba ostrzyć ręcznie.
    Ostatnio edytowane przez rafal1980 ; 22-08-2012 o 14:00

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    W sumie to też nie wiadomo jak będzie, na razie nikt z Tamronem i 650d się nie pojawił .
    Jeśli liczysz na to, że przesiadka na 650d przyczyni się do zauwazalnej poprawy jakości obrazka, to sie rozczarujesz. Nic takiego sie nie stanie, a sposób użytkowania w 60D da Ci z pewnością sporo radości. Przeszedłem praktycznie w dwa lata całą tę drogę od xxxD do xD i wiem co to znaczy, choć nie fotografuję zarobkowo.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 22-08-2012 o 19:07
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jeśli liczysz na to, że przesiadka na 650d przyczyni się do zauwazalnej poprawy jakości obrazka, to sie rozczarujesz. Nic takiego sie nie stanie, a sposób użytkowania w 60D da Ci z pewnością sporo radości.
    Cóż ta radość to rzecz gustu. Mnie na przykład radość psuje tachanie zbyt ciężkich i dużych kloców - z tego względu stawiałbym na 650D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Różnica w masie to w przybliżeniu tyle co kostka masła :smile:A te najpiękniejsze chwile masz uwiecznione lepiej :cool:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jeśli liczysz na to, że przesiadka na 650d przyczyni się do zauwazalnej poprawy jakości obrazka, to sie rozczarujesz. Nic takiego sie nie stanie, a sposób użytkowania w 60D da Ci z pewnością sporo radości. Przeszedłem praktycznie w dwa lata całą tę drogę od xxxD do xD i wiem co to znaczy, choć nie fotografuję zarobkowo.
    Co do jakości wiem o tym doskonale, zresztą w wywodzie, który spowodował tą całą dyskusję o tym pisałem.
    Co do reszty to kusicie tym 60d... ale o 650d tez dalej myślę....

Jutro przejadę się raz jeszcze pomacać jeden i drugi
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 22-08-2012 o 21:21

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Gdybym miał wybierać między 60d a 650d, nie zastanawiałbym się ani chwili. Wybrałbym 650d. Ogólnie DiGIC V się kłania. Szybszy (prawdopodobnie), dokładniejszy AF. Wydajniejsze bebechy z obsługą UHS-I. Dzięki temu stosując odpowiednio szybką kartę tryb seryjny będzie też szybszy (!) niż w 60d. Przewagi 60d są iluzoryczne (ekraniki, kółka), dobre dla gadżeciarzy. Jedynie wizjer robi jąkąś różnicę. I może bateria (to akurat da się nadrobić).
    Osobna sprawa czy zamieniłbym 550d na 650d. Wg mnie nie warto, chyba, że odczuwasz niedosyt względem szybkości (AF, seria).

Strona 27 z 48 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów