Strona 20 z 48 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 472

Wątek: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Dopiero zaczyna Awatar subbar
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    chcesz stracić kilka setek dla takiej "popierdółki" jak HDR ???? to juz lepiej zainwestuj w statyw albo sprawdź jak obrazek HDR generują co niektóre programy z pojedynczego jpega, np darmowy EasyHDR .....
    heh kilka stówek to bym w ciemno dołożył się boję że więcej trzeba będzie dopłacić. Jak już wspomniałem do potrzeb zawodowych potrzebuję HDRy żeby z samochodów szczegóły wyciągać - nie interesuje mnie czy kolorystycznie będzie ok chodzi o szybki efekt wyciągania z cieni i niwelowania prześwietleń - bez potrzeby użycia programu - ~200 zdjęć dziennie w których HDR by pomógł. Oczywiście tak mi się tylko wydaje bo chyba się jeszcze nikt nie kapnął że tak się da przekręcić rolkę i zero zdjęcia w hdr z 650d w necie
    Latanie ze statywem odpada.
    "Wiem, że sądzicie, iż rozumiecie to, co myślicie, że powiedziałem, ale nie jestem pewien, czy zdajecie sobie sprawę, że to, co do was dotarło, nie jest tym, co myślę."
    A. Greenspan

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

nie lepiej robić w rawach i przetwarzać wsadowo w pseudo hdr ???

Miasto
    Kraków

nie lepiej robić w rawach i przetwarzać wsadowo w pseudo hdr ???
    nie wiem bo nie widziałem efektu z 650D
    A czy lepiej - nie ma czasu na obrabianie zdjęć, kadrowanie,, zabawę jednym suwakiem a co dopiero składanie z rawa to że umiem nie musi oznaczać że mam na to czas - dlatego do pracy używam Nikon Coolpix P100 który ma hdr a lustro leży i czeka.
    "Wiem, że sądzicie, iż rozumiecie to, co myślicie, że powiedziałem, ale nie jestem pewien, czy zdajecie sobie sprawę, że to, co do was dotarło, nie jest tym, co myślę."
    A. Greenspan

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

ale wiesz na czym polega "przetwarzanie wsadowe", prawda...
    Ostatnio edytowane przez centur ; 30-07-2012 o 22:34

Miasto
    Kraków

ale wiesz na czym polega "przetwarzanie wsadowe", prawda...
    to temat o 650D a nie o tym jak jednym przyciskiem ustawić wszystkie pliki na jeden efekt - dla mnie obraz musi być gotowy prosto z puszki i nie mieć więcej niż 650kb żeby przez tablet wgrać zdjęcia do systemu przez http. Jeśli wiesz jakie zdjęcia produkuje w HDR 650D to podziel się linkami czy opisem a za naukę na chwilę obecną podziękuję
    A. Greenspan

Bywalec

Aż nawet poszukałem i rzeczywiście brak sampli HDR jedyne co znalazłem to to czyli prawie nic Canon EOS Rebel T4i Pros & Cons

Cytat Zamieszczone przez subbar Zobacz posta
    to temat o 650D a nie o tym jak jednym przyciskiem ustawić wszystkie pliki na jeden efekt - dla mnie obraz musi być gotowy prosto z puszki i nie mieć więcej niż 650kb żeby przez tablet wgrać zdjęcia do systemu przez http. Jeśli wiesz jakie zdjęcia produkuje w HDR 650D to podziel się linkami czy opisem a za naukę na chwilę obecną podziękuję
    Może się przyda:
    650D's build in HDR, Trainstation "Den Bosch" | Flickr - Photo Sharing!

Bywalec

Moja mała sugestia miałem HDR w Sony a33. Trzeba było by porównać HDR w Sony i Canonie. Niesamowicie jestem ciekaw tego porównania. A tak a propos implementacji HDR do Canona 600d - są programy na io'sie i chyba w android markecie które po podłączeniu iPhone'a oraz telefonów z androidem pozwalają na wykonanie zdjęć HDR. Jak to działa w praktyce nie sprawdzałem nie mam iphona. Program kosztuje chyba coś koło 20-30zł trzeba doliczyć do tego jakies pare zł na kabelek łączący 600d i telefon.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Jest kilka programów na Adroida że się podłącza telefon do aparatu i można "zdalnie" sterować. Z tym że telefon musi obsługiwać OTG (USB HOST), a z tym już ciężej (żaden HTC nie ma tego normalnie, aczkolwiek da się zrobić). Kabelek to kilka zł, program też nie jest zbyt drogi. Dla jednych może być to za dużo roboty, dla innych bardzo przydatna rzecz. Kontrola całego aparatu z kilku metrów itd.
    Nie wgłębiałem się w ten temat za bardzo, ale wiem że da się wgrywać inne oprogramowanie do aparatów - przykład Magic Lantern z tym że to soft pod filmy.

Strona 20 z 48 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów