W exifie jest Nikon D5100.
Można przypuszczać, że matryca w 650D jest bardzo podobna do tej z 600D.
Patrząc na te dane (z każdej puszki przeskalowane do 8MPx i porównane) widać, że mamy marny postęp. Jak się tak popatrzy to od 20D w APS-C do dziś nie wiele się zmieniło
http://www.dxomark.com/index.php/Cam...rand3%29/Canon
Prawda jest taka że to body powinno kosztować 2000 PLN. Jakbym chciał kupować Canona z serii xxxd, to wybrałbym 550d a reszte kasy dołożyłbym do dobrego szkła.
7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
fotki
Poniekąd racja, ale 650D to jednak tochę lepsze body, odrzucając kwestię ergonomii, to jednak in plus jest:
- sterowanie bezprzewodowe lampami
- gibany ekranik
- AF teoretycznie (tak piszą) ten z 60d
- szybszy tryb seryjny
Dla mnie to dość istotne różnice vs. 550d. Za jakiś czas zamierzam wymienić body (poczekam jeszcze trochę może ceny spadną) i w sumie dotychczas myślałem o 60d, ale po wyjściu 650d mocno się zastanwiam czy jednak nie pozostanę w xxxd.
Ja tam myślałem o zmianie puszki dla gibanego ekranika, ale odkąd poużywałem LV i zauważyłem wyraźny wzrost szumów przy nagrzanej matrycy od tego trybu, to już go nie używam
Jak dla mnie to od 500D nic się u Canona nie zmieniło (mówię o APS-C)![]()
W seri xxxD po 500d no może 550d sens kupna widzę jedynie w 650d. 600d ma chyba tylko gibany ekranik. Zresztą w przypadku którego af jest dość wolny względem wizjera. Niemal tak wolny że nie opłaca się używać LV. Zresztą w moim przypadku używanie LV dotyczyło jedynie sweet fotek.
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Dzięki! Powiem tak 600d to moja pierwsza prawdziwa lustrzanka i w dodatku zakochałem się w optycznym wizjerze. Z LV nie zrobiłem nawet 50 zdjęć. Wizjer i nie ma nic lepszego. Prawdę pisząc nawet zbytnio nie zagłębiałem się w zabawę z LV ale sprawdzę i poprawie
Choć idea i funkcjonalność LV jako takiego ma dopiero sens z 650d. Gdzie zrobiono wszystko tak jak trzeba. Cholera szkoda że nie będę go mieć, choćby na chwilkę. A swoją stroną ciekawe co Canon pokaże w 70d. Bo tak jak z serią xxxD również xxD od jakiegoś czasu była niczym innym jak ogrzewanym kotletem. A z czym to się jej i jak "świeżo" i "smacznie" smakuje wie każdy. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez REX ; 10-07-2012 o 19:51