Ja taki mam. Kiedyś właśnie chciałem zobaczyć co się stanie jak wciśnie się wysuwający element. Przestał działać AF?MF, ale właśnie wykręcenie i wkręcenie obiektywu ustawiło go i działał dobrze. Potem przy normalnym użytkowaniu tak się nie przytrafiło. Ale jak będę w okolicach Żytniej to trzeba będzie zajść po nowy soft.
Nie jest to poważna usterka i łatwa do naprawy, ale coś jakby mnie powstrzymalo od szybkiego zakupu.
A jeśli mieszkam w Krakowie to musiałbym wysyłać obiektyw do Warszawy?
Pozdrawiam
Jest szansa na podpiecie osłony do niego?
Sent from my iPad using Tapatalk HD
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
Osłoną jest oczywiście ale trzeba dokupić ekstra.
Pozdrawiam
ja też tak mam - i jakoś żyję z tym2 razy tak się zrobiło - ale nie oszukujmy się - aparat w plecaku przyciśnięty kurtką przeciwdeszczową, butelką z wodą itp. to pewnie się "wcisło".. a szkiełko jako wypadowe super - siedzę właśnie w górach i mimo że mam ze sobą jeszcze 24/1.4 i 85/1.2 to jakoś ich nie przypinam do puchy..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
5DII z tym obiektywem idealnie mieści się w Lowepro Rezo 120.
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Fotoit - fotograficzny sklep internetowy
coraz lepsza cena
body+naleśnik+Lowepro Rezo 120 to może być dobra kombinacja, dzięki Robert, zastanawiałem się właśnie co by było dobre do noszenia tego zestawu
lepsze jutro było wczoraj
w "realnym" sklepie w Krakowie kosztuje 900 zł.
Welury, jeszcze nie kupiłeś, a już chcesz wysyłać do naprawy w W-wie?
Jak bym miał puchę FF to bym kupił od razu.