Jest bardziej stabilny niż w 50 1.4, wysuwa się w przy robieniu zdjęcia z odległości mniejszej niż 1 m. Sample wrzucę jutro w nocy jak wrócę z wyjazdu.
Jest bardziej stabilny niż w 50 1.4, wysuwa się w przy robieniu zdjęcia z odległości mniejszej niż 1 m. Sample wrzucę jutro w nocy jak wrócę z wyjazdu.
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
a jak wypada porównanie z 35kami Canona?
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ja wrzucam na szybko przykłady. Wybrałem takie gdzie widać rozmycie na otwartych przysłonach, winietowanie lub użycie ogniskowej.
Reszta w exifie, obróbki tyle co z DPP, winietowanie nie ruszane - nawet nie ma jak, bo w DPP nie ma tego szkła jeszcze. Filtr polaryzacyjne zawsze. Aparat pierwsze 5D.
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 20-07-2012 o 11:38 Powód: ten sam plik dwa razy
Udały się. Co do szkła i użycia polara. Akurat z 52mm miałem tylko B+W bez gwinta, a z racji tego, że do szkła nie ma osłony na tubus która by osłaniała filtr przed brudzeniem to jak odkładałem szkło do torby, etc to ciągle brudziłem, tłuściłem filtr. Heliopany też nie mają gwinta, a ich dekielki nasuwane spadają. Dlatego najlepiej do takich szkieł kupić Marumi. Mam Marumi w innych rozmiarach i są tak samo grube jak B+W slim, a mimo to mają gwint, na który można dekielek założyć.
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 20-07-2012 o 12:01
Dzięki za zdjęcia szwayko, widać, że w dobrych rękach ten naleśnik jest wart swojej ceny![]()
lepsze jutro było wczoraj
na cyfrowych w opisie jest że tylko APS-C ale skoro Szwayko z 5d podziałał to chyba się walnęli..
właśnie ciekawe szkiełko pod rower.. bo piątki z 35L boję się wozić bo zaburza opływowość sylwetki..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Maja blad na stronie, to oczywiste.