Strona 17 z 50 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 498

Wątek: Canon 40 f2,8 pancake.

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Albo tutaj... Jak na takiego małego bzyka to efekt jest niezły.
    Ja kupuję

1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Uważasz, że bokeh na tej focie z kwiatkiem jest ładny? IMHO to już 50/1.8 lepiej u mnie rysowała na 5D2. Ale to drugie już ładne. No nic sprowadzę, potestuje i najwyżej sprzedam i to jeszcze z zyskiem
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A to za ile go chcesz kupić jak jeszcze ma być na tym zysk?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A ja juz kupilem. Akurat jestem na wakacjach i po drodze w Niemczech w dosc dobrej cenie dostalem. Mysle ze podstawa wada jest porownywanie szkla 40mm z 50mm. Akurat 40mm jest blizej do 35mm niz do 50mm. 35-2.0 jest nieco drozsze i wieksze i to stare szklo. Ja mam 24mm i 50mm i akurat 40mm jako posrednie mi pasuje, tzn. z mysla nawet do zdjec na slubach do fotek typu goscie chca zdjecie z mlodymi w pionie czy przy stolach.

Co do szkla AF jest jak w 50 1.4, pierscien ostrosci elektroniczny jak 85L. Mimo ze to 2.8 to na FF i na planach z osobami z przodu rozmywa tlo. Na razie mam te szklo od paru godzin, ale widze podoba mi sie obrazek z dobrym kontrastem, winieta. Cos innego.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

te kwiatki jeszcze obleca, ale jak sobie poogladac flickr: http://www.flickr.com/groups/2014933@N22/pool/
    to tam mozna znalezc nie tylko ladne przyklady (ja i do 50/1.8, ba! do Nikkora 24-120 potrafie znalezc tlo, gdzie bokeh bedzie wygladal przyzwoicie!) ale rowniez takie "laaaadne kwiatki", az w oczy kluje...
    http://www.flickr.com/photos/thomasy...7594/lightbox/
    http://www.flickr.com/photos/tobiasg...@N22/lightbox/
    http://www.flickr.com/photos/jsunu/7...@N22/lightbox/
    http://www.flickr.com/photos/willowr...@N22/lightbox/

bokeh to kwestia subiektywna i oczywiscie wsrod uzytkownikow szkiel Canona to i takie 40/2.8 jest "w porzo"... ale jakos osobiscie nie potrafie nazywac przypadkow, w ktorych nieostre tlo wyraznie bardziej zwraca uwage niz ostry pierwszy plan "ladnym bokehem"... no nie nada...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak jak mówi akustyk - sprawa subiektywna.
    Mi się podoba, tak jak to poniżej zrobione Canonem 70-200/2.8

1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No ale w czym problem - nie kupisz i tyle .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No ale w czym problem - nie kupisz i tyle .
    mła?

no, ale moglem. ja bym to szklo przezyl jakby nie bylo zyleta. moglo nawet jeszcze gorzej winietowac. ale jak ma byc stalka, nie najswiezszej jasnosci, to niech kurcze rysuje znosnie...

no ale ja chyba lajke powinienem zanabyc...
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale nie kupisz - ja chyba tak.
    Dokładnie - jak bokeh jest priorytetem to raczej w tę stronę .
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tylko ze ja nie jestem Ardyzda. co wiecej, jako mieszkaniec kraju wiatrakow mam z obowiazku weza w kieszenii. a zeby zla wszelkiego dopelnic - toz Leica to sa Duitsers...
    www albo tez flickr

Strona 17 z 50 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów