Strona 16 z 50 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 498

Wątek: Canon 40 f2,8 pancake.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Dzięki za link do Kai'a. Widać dokładnie, że jest bardzo mały postęp w szybkości AF (w stosunku do CDAF 7D), ale do konkurencji jeszcze daaaleko. Czekamy na kolejne danie. Na tą chwilę ani to dobre do Rebela ani do pełnej klatki; jako jeden uniwersalny lens.

BTW. Fajnie toto Kai podsumował: brak IS'a, wolny/porównywalny z ręcznym ostrzeniem autofokus. Szkło do wideo jak w mordę strzelił.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A kto to jest Kai - jakaś wyrocznia? Bo nie wiem, może jak tak pisze to rzeczywiście nie powinienem kupować .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Kai to brat Gerdy. Kupuj i nie słuchaj Kaia.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez welury Zobacz posta
    Poza tym biorąc np 70-200 w plener, można go wziąć aby mieć coś szerszego w razie czego, a nie będzie kłopotu gdzieś zmieścić w torbie.
    Myślałem o czymś takim, bo 70-200 faktycznie sprawdza się jako spacer-zoom, ale co z nim robić po założeniu placka??
    Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Kai to brat Gerdy.
    Ten http://www.youtube.com/watch?v=U1zGPFBvDUk?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A kto to jest Kai - jakaś wyrocznia? Bo nie wiem, może jak tak pisze to rzeczywiście nie powinienem kupować .
    Kai (i jego sławniejszy partner Dai) to byli chińscy sprzedawcy jaj - co było powszechnie wiadome za moich czasów.

Ale przecież Kai nie zaleca nie kupować, nawet mówi, że będzie pewnie na jego liście 10 najlepszych obiektywów roku.

Ja mam wrażenie, że krytyki EF 40mm biorą sie z myślenia życzeniowego i nieobeznania z prawami optyki. Najlepiej byłoby żeby dobry Canon dał (Dai Canonie, Dai) naleśnika 24 mm f/1.8 ale z IS, i bardziej płaskiego, i ostrzejszego, i cztery razy tańszego od (też bezsensownego) nowego EF 24 mm. Potrzebne do tego ze 12 elementów możnaby zmieścić w fałdzie czasoprzestrzeni.

Mój ma przyjść we wtorek, jeśli sie nie wyczerpie. Próbowalem nabyć dwa, żeby ich sprawdzić, i nie dało się.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 02-07-2012 o 04:48

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Mój ma przyjść we wtorek, jeśli sie nie wyczerpie. Próbowalem nabyć dwa, żeby ich sprawdzić, i nie dało się.
    Po latach powraca reglamentacja :-?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Najlepiej byłoby żeby dobry Canon dał (Dai Canonie, Dai) naleśnika 24 mm f/1.8 f/2.8 ale z IS, i bardziej płaskiego, i ostrzejszego, i cztery dwa razy tańszego od (też bezsensownego) nowego EF 24 mm.
    w zupelnosci przezylbym takie szklo

tak serio... marzy mi sie male, lekkie szklo typu 22~24 f/2 tylko i wylacznie do cropa. moze byc z IS-em, ale nie ma parcia. nie musi byc bog wie jak ostre(*) ani kontrastowe(*), ale musi ladnie rysowac

(*) - jak wiadomo, szanse, ze Canon cos takiego zrobi, sa znikome. ma byc ostre i kontrastowe, zeby sie onanisci mogli jarac wykresami testowymi a bokeh... i tak lykna, skoro 40/2.8 przeszlo..
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja sądzę że jeśli chodzi o naleśniki to na 40-tce się nie skończy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chłopaki za oceanem nie marudzą tylko kupują i robią zdjęcia.

http://photography-on-the.net/forum/....php?t=1198048

Bokeh nie taki straszny jak go obsmarowywują

1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez duperel Zobacz posta
    Chłopaki za oceanem nie marudzą tylko kupują i robią zdjęcia.
    To też poniekąd wynika z tego, że dla nich to drobne . Po za tym za oceanem nacja mniej marudząca :cool:.
    Kapitan Wagner

Strona 16 z 50 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów