Pokaż wyniki od 1 do 10 z 498

Wątek: Canon 40 f2,8 pancake.

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

na cyfrowe.pl mozna juz zamawiac za 999zl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez komisarz ryba Zobacz posta
    na cyfrowe.pl mozna juz zamawiac za 999zl
    *****. U nas jak zwykle bogata kraina. Dlaczego nie mogą się umówić z lokalnymi oddziałami i wszędzie na świecie "dopłacając" do tego szkła ustalić cenę na poziomie ekwiwalentu USD (3,5x200 dla Kowalskiego), w ramach promocji marki. Jedno szkło napędzające temat: pierwsze za 700, drugie za 1200, trzecie za 1800 itd.
    Szkło, którego już się boję nazwać na tym forum, po raz kolejny pokazuje jak fajnym wyborem jest D3200 czy D5100.

PS. Kupiłeś?
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dlaczego nie mogą się umówić z lokalnymi oddziałami i wszędzie na świecie "dopłacając" do tego szkła ustalić cenę na poziomie ekwiwalentu USD (3,5x200 dla Kowalskiego), w ramach promocji marki.
    Bo my mamy VAT. Kiedyś opisywałem dlaczego w Zwiazku Socjalistycznych Republik Europejskich sa takie ceny, a w USSA inne.
    Nie czytałeś
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 25-06-2012 o 16:54
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dlaczego nie mogą się umówić z lokalnymi oddziałami i wszędzie na świecie "dopłacając" do tego szkła ustalić cenę na poziomie ekwiwalentu USD (3,5x200 dla Kowalskiego), w ramach promocji marki.
    Myślę że dlatego, że ta firma ma służyć do zarabiania pieniędzy, a od promocji to mają Euro - wystarczy pooglądać jeden mecz i ile razy pokazuje się tam logo i panowie w z białymi telasami. Ciekawe o ile wzrośnie sprzedaż sprzętu C po tej imprezie.

Podejrzewam że niedługo będzie go można kupić taniej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

No właśnie czy warto czy np. 40/2.8 czy 35/2.0 są w tej samej cenie mniej więcej. 35 też jest mały tyle, że nie naleśnik. Optycznie 40mm na pewno lepszy. Szkoda że nie ma porównania z rozmyciem tła.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    No właśnie czy warto czy np. 40/2.8 czy 35/2.0 są w tej samej cenie mniej więcej. 35 też jest mały tyle, że nie naleśnik. Optycznie 40mm na pewno lepszy. Szkoda że nie ma porównania z rozmyciem tła.
    dla mnie byłoby najważniejsze, który ma lepszy AF ale chyba żaden nie ma USM
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ..a od promocji to mają Euro - wystarczy pooglądać jeden mecz i ile razy pokazuje się tam logo i panowie w z białymi telasami. Ciekawe o ile wzrośnie sprzedaż sprzętu C po tej imprezie.
    OT
    Teoretycznie był zakaz wnoszenia lustrzanek, ale kamery na trzech meczach pokazały po jednym kibicu z lustrem w łapie, każdy z xxxD+kit i wyraźnym paskiem Canona :-)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Myślę że dlatego, że ta firma ma służyć do zarabiania pieniędzy
    Więcej zrozumienia, przynajmniej od twojej osoby, się przeliczyłem. Nie straciliby sumując sprzedaż w biednych krajach (tu mamy Polskę) a zarobić i tak zarobią (patrz posty na forach Za Odrą i Za Wodą). A tak ustalając cenę jest reverse feedback z postu #106.

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nie czytałeś
    Podrzuć linka, nie czytałem.

BTW. Ile można dać za naprawdę dobrze traktowane 500D?
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 26-06-2012 o 15:22
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Więcej zrozumienia, przynajmniej od twojej osoby, się przeliczyłem. Nie straciliby sumując sprzedaż w biednych krajach (tu mamy Polskę) a zarobić i tak zarobią (patrz posty na forach Za Odrą i Za Wodą). A tak ustalając cenę jest reverse feedback z postu #106.
    Tu nie chodzi Pawle o moje zrozumienie, bo to nie ma nic do rzeczy.... tylko akcjonariuszy. Trzeba sobie jedno wyjaśnić. Canon to nie jest prywatny folwark tylko spółka publiczna i jak każda tego typu instytucja nie dość, że musi działać jawnie i w obszarze prawa to jeszcze wedle zasady że najważniejsze jest dobro i bezpieczeństwo akcjonariuszy. I tak działa z tego co widzę. I najwyraźniej kierując się tymi zasadami mają politykę cenową jaką mają, która to polityka doprowadziła ich na czołówkę Japońskich firm elektronicznych - obecnie mocno wyprzedzają będących w dużych kłopotach Panasa i Sony, że nie wspomnę o umarlakach typu Olek (którego podobno ma ratować Sony). Wiec ja bym był daleki od rad co mają robić żeby kogoś zadowolić :cool:.

Mnie zadowolą jak cena naleśnika spadnie o stówę lub dwie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie zadowolą jak cena naleśnika spadnie o stówę lub dwie .
    Nie tylko Ciebie
    lepsze jutro było wczoraj

Uprawnienia umieszczania postów