Pokaż wyniki od 1 do 10 z 498

Wątek: Canon 40 f2,8 pancake.

Widok wątkowy

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 40 f2,8 pancake.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Proszę mnie poprawić jeśli się mylę, ale Oly nigdy nie gwarantował oficjalnie wsparcia dla korekcji ac w swoich puszkach - mi.in. dlatego na początku postawiłem na dwie, różne puszki. Przepraszam, ale wydaje mi się, że słusznie... za każdym razem jak patrzę na ostre fotki z 75/1.8 na 1/10 sekundy. Po drugie testowali obiektyw a ten jest Panasa...
    Ale jakie to ma znaczenie kto szkło wyprodukował? Jest kompatybilny z wszystkimi puszkami u4/3.
    Taka postawa jest groźna, bo potencjalnie usprawiedliwia brakoróbstwo producenta (soft przecież poprawi wady obiektywów, więc po co się starać?).
    Dlatego uważam, że jedynie słuszne jest testowanie obiektywów bez uwzględniania korekt w korpusie. Zresztą - one działają tylko dla jpegów, prawda?

To jest fałszowanie rzeczywistości, DPP z ALO też potrafi zrobić cuda (pokazywałem rogi z 10-22 przed i po DLO parę razy, w 50/1.4 też całkiem sprawnie koryguje "mgiełkę"...).
    Ale to nie znaczy że ten (tj. 10-22) obiektyw jest super ostry w calutkim kadrze, z tym chyba się zgodzisz?

PS: Całej reszty o antykach nie rozumiem, co ma pieron do wiatraka?
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 31-07-2012 o 22:50
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów