prawdę mówiąc, kolega wyżej ma rację, sens tego naleśnika jest wtedy jeżeli weźmiesz tylko naleśnika, wtedy waga z np. 6D to zaleta!!!
Jeżeli i tak dźwigasz inne graty, zoomy jakieś, to naleśnik zatraci swoje zalety i nawet kit będzie lepszy.
prawdę mówiąc, kolega wyżej ma rację, sens tego naleśnika jest wtedy jeżeli weźmiesz tylko naleśnika, wtedy waga z np. 6D to zaleta!!!
Jeżeli i tak dźwigasz inne graty, zoomy jakieś, to naleśnik zatraci swoje zalety i nawet kit będzie lepszy.
Pod jakim względem kit będzie lepszy? O_O zoom?
Bo jeśli i tak dźwiga inne zoomy to po co mu kolejny zoom w tym wypadku kit?
pod każdym
Jestem szczęśliwym nabywcą pancake'aPo podpięciu do 5D aparat naprawde nie jest taki wielki i dużo łatwiej się go nosi. Ogniskowa na FF jest elegandzka, pomiędzy szerokim kątem 35mm a uniwersalną 50tką. Idealny obiektyw do tego żeby był na body większosc czasu.
Bardzo dobra jakość wykonania, super ostrość i fajny obrazek![]()
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-09-2013 o 09:51
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
A myślicie że pancake sprawdzi się przy zdjęciach w domowym studio ?
Mam małe pomieszczenie i do portretów używam canona 50 f1.8 ale kiedy chce fotografować całe sylwetki to zakładam tamrona 17-50 f2.8 bo 50 jest za wąska.
Posiadam aparat 60d.
Czy fotki z canona 40 będą lepsze niż z tamrona ?,czy może odpuścić i szukać innego obiektywu ,nie ukrywam że cena tej 40 jest bardzo kusząca.
Ciezko o ostrzejszy obiektyw tej cenieja polecam jak najbardziej
Sent from my iPad using Tapatalk
5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |
Właśnie rozpakowałem moją 40-tkę
Potwierdzam porządną jakość wykonania, optycznie też praktycznie bez zarzutów, nawet na cropie. Jak komu mało, to DLO potrafi też nieco poprawić.
W innym wątku pytał ktoś natomiast o dźwięki podczas ostrzenia. Najbardziej dają się we znaki, gdy obiektyw musi przelecieć cały zakres lub podczas ostrzenia ręcznego. Przypominają mój stary skaner HP, pewnie podobny silnik krokowy. Trzeba się będzie przyzwyczaić. Dodatkowo demonem prędkości ten AF nie jest.
AF szybki nie jest na tym szkle, ale trafia. Warto to szklo miec jesli chcemy cos lekkiego. To jest moj obiektyw kitowy teraz, kiedys byla to 50tka, ale ona troche "wystaje" bardziej jak 40tka![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Jesli moga byc moje, zapraszam tutaj (drugi post) - http://www.canon-board.info/galerie-...4/#post1188397 Szklo jest warte co najmniej 3 x tyle niz kosztuje.![]()
Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1