Strona 28 z 50 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 498

Wątek: Canon 40 f2,8 pancake.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Odp: Canon 40 f2,8 pancake.

cichy i celny AF - ROTFL, tzn. przecież **** są filmiki na YT... brawo za astygmatyzm i kąśliwe uwagi pod adresem M43. Wprost nie mogę się doczekać aż wam pokażą monstrualną dystorsję @12mm w 12-35X, testowanym - a jakże - na E-PL1... tylko żal, że nie przetestowali na D800 - więcej sztuk sprzedaliby reklamodawcy.

OK, mając pełną klatkę czas wymówek się skończył
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ..... i kąśliwe uwagi pod adresem M43.
    To się chyba wolność wypowiedzi czy słowa nazywa - Ty często robisz tutaj to samo w drugą stronę - nie miej pretensji do innych .
    Choć przyznaję że opaczne to żadna wyrocznia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To się chyba wolność wypowiedzi czy słowa nazywa
    Oczywiście, niech sobie piszą co, sami chcą - jednak takie ich bąki najlepiej punktują na dpreview

Ty często robisz tutaj to samo w drugą stronę - nie miej pretensji do innych .
    Hola hola, ztcp nie zapinałem 200/2VR pod Piątkę ani 200/2IS pod D3 (patrz test PZ 14-42X@E-PL1). To co w nim pokazują, użytkownik końcowy nie miał prawa nigdy zobaczyć - taka jest wizja M43 Panasonica.

Choć przyznaję że opaczne to żadna wyrocznia.
    Ja akurat ich testy optyki lubię. Testy puszek czytam do momentu darków, potem zamykam okno przeglądarki bo jestem strachliwy i się boje ciemności.
    the silence is deafening

Bywalec Awatar welury
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Allensteiner Zobacz posta
    ciekawy komentarz na temat bokeh
    Tu mi się podoba, naukowo podeszli do tematu, ale nie ma to jak przykładowe zdjęcia.
    Pozdrawiam

Miasto
    Pod Tatrami

Hola hola, ztcp nie zapinałem 200/2VR pod Piątkę ani 200/2IS pod D3 (patrz test PZ 14-42X@E-PL1).
    No to mi użyło .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

To co w nim pokazują, użytkownik końcowy nie miał prawa nigdy zobaczyć - taka jest wizja M43 Panasonica.
    1. u4/3 na Panasie się nie kończy
    2. Twoja wizja niekoniecznie musi być jedyną słuszną. Test optyki ma polegać na teście (surprise!) optyki, nie algorytmów w puszce. Moim zdaniem bardzo dobrze robią, że nie oceniają obrazka po przepuszczeniu przez korektę in-camera. Gdyby tak robili, to po kiego oceniać również ostrość (przecież można w aparacie wyostrzyć na max) czy winietę (przecież można usunąć)?
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 31-07-2012 o 20:14
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

No trzeba przyznać, że bardzo bardzo dobrze wypadł u optycznych....tyle narzekań na niego było wczesniej a wygląda na to że canon wiedział co robi wypuszczając takie szkło. Dla mojej żony jak znalazł bo wreszcie nie będzie narzekała, że jest "za ciężko"

Bywalec

na photozone Canon EF 40mm f/2.8 STM - Full Format Review / Test Report jeszcze lepiej wypadł - bo na 2.8 ex boki są OK - bliższy prawdzie jest opyczny bo u mnie dopiero od 5.6 jest dobrze na brzegach 5D

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    1. u4/3 na Panasie się nie kończy
    Proszę mnie poprawić jeśli się mylę, ale Oly nigdy nie gwarantował oficjalnie wsparcia dla korekcji ac w swoich puszkach - mi.in. dlatego na początku postawiłem na dwie, różne puszki. Przepraszam, ale wydaje mi się, że słusznie... za każdym razem jak patrzę na ostre fotki z 75/1.8 na 1/10 sekundy. Po drugie testowali obiektyw a ten jest Panasa...
    Moja wizja? Nie rozumiem.
    Merde, rozumiem, że tutaj obowiązuje inna polityka spoko, ale czym mam rozumieć (w kategoriach niespodzianek), że ty zdecydowałbyś się dzisiaj polecać Canoniarzom do sportu FD 200/1.8 albo Nikoniarzom ED 300/2 - przecież kiedyś dziadki dawały radę, po co testować algorytmy AF, przelotki są, kalkulator w pamięci i heja.
    /eot
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Merde, rozumiem, że tutaj obowiązuje inna polityka spoko, ale ....
    ....jaka?
    Kapitan Wagner

Strona 28 z 50 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów