Pokaż wyniki od 1 do 10 z 498

Wątek: Canon 40 f2,8 pancake.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mujboze... uzytkowanie sprzetu Canona naprawde obniza kryteria jakosciowe "ladnego bokehu"...

mnie sie nie podoba. ale to tylko mnie, ja sie nie znam, wole stare OM-y czy Sigmofona niz stalki Canona
    Może dlatego, że patrzysz przez pryzmat zawartości? W innych okolicznościach przyrody bokeh może wypaść dużo korzystniej.

Możliwe że się nie znasz, a może się znasz (nie mnie oceniać) jednak Twoje zdanie się na forum liczy, więc napisz proszę że Twój 'wyrok' nie jest ostateczny
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Może dlatego, że patrzysz przez pryzmat zawartości? W innych okolicznościach przyrody bokeh może wypaść dużo korzystniej.

Możliwe że się nie znasz, a może się znasz (nie mnie oceniać) jednak Twoje zdanie się na forum liczy, więc napisz proszę że Twój 'wyrok' nie jest ostateczny
    ale dlaczego?

to szklo wyklada sie na tle, w ktorym jest wiele szczegolow. ladnie rysujaca stalka IMHO nie powinna produkowac (przynajmniej w wiekszosci przypadkow) tla odciagajacego uwage od ostrego tematu zdjecia. Sigmofon tak nie robi, nie robi tak np. Zuiko 50/1.8, nawet canonowski 50/1.8 w wielu przypadkach daje sobie rade. a 40/2.8 na praktycznie kazdym zdjeciu nie...

jakby nie kombinowal... 270 EUR za nowiutka stalke, mala i ostra jak zyletka to nie jest duzo. ciezko oczekiwac, zeby bokeh przy tym byl wybitny, zwlaszcza jak to nalesnik...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów