Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Plecak z JPA

Dopiero zaczyna Awatar subbar
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Niecałe 150 zł. A jak się go nosi?
    Szerokie szelki, dość wygodne plecy - w noszeniu nie ma problemu. Oczywiście parodią jest zakładanie statywu na niego bo się cały wygina.

Problemem jest to iż nie nadaje się on do cięższego aparatu z obiektywem - chyba że szczelnie poutykasz każdą dziurę to się będzie to trzymało - jak planujesz wyciągnąć zapasowe body z obiektywem to w środku pozostanie Ci mizeria ... a dochodzące ze środka dźwięki przyprawią o zawał jak Lki będą się naparzać przy każdym kroku

PS z wersją na laptopa kosztuje ponad 150zł.

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie spodziewałem się, aż takiej dyskusji. Ja dopiero teraz wróciłem ze strefy kibica i prócz kilku niezłych fot ogólnie czuje ogromny niedosyt. No może oprócz obronionego karnego. To tylko napomknę jeszcze, że na PW mam dwie wiadomości również odradzające zakup tego produktu jako niespełniającego pokładanych w nim nadziei. A że właśnie mój aparat nie należy do najlżejszych to oznacza jednak wysupłanie 350zł na plecak w kolorze moro a nie wyrób plecakopodobny. Ale aby wasze uwagi nie poszły na marne to złożę oficjalną skargę na firmę JPA. Powinno się brać odpowiedzialność za to co się obiecuje Klientom.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    A że właśnie mój aparat nie należy do najlżejszych
    No tak nie spojrzałem na stopkę - 600d z gripem nie mieści się w nim na wysokość więc z 1d przypuszczam że tez może być problem.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Wychodzi na to, że 50d z gripem i 17-85 z tulipanem jest mniejsze od 600d z gripem... Mnie się mieści jeszcze EF70-300IS USM, Pentacon 50/1,8 z tulipanem, Pentacon 135/2,8 z orginalną osłoną, Olympia 28/2,8 z tulipanem, pudełko z wężykiem radiowym i termos 0,8 litra na obiadki z domowej kuchni...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dla mnie coś się mieści nie jak się da włożyć ale da się to bezpiecznie zapakować - niestety górna klapa zabezpieczona jest pianką cienką której grubość nie jest wystarczająca żeby w razie czego ochronić aparat.

Jak widać na załączonych zdjęciach już poziom lampy błyskowej wystaje ponad obrys plecaka.

Dyskusje o tym co się tam da wsadzić jest równie owocna jak dyskusja o tym ile osób wejdzie do malucha ... Zresztą akurat pojemna to ona jest tyle że w wersji dla laptopa - płytka i nie ustawna a prowadnice wewnętrzne giętkie i źle się trzymają.

Ostatnio edytowane przez subbar ; 08-06-2012 o 23:37

Domyślnie

też myślałem nad tym plecakiem, a stanęło na torbie Crumpler. No i nie żałuję
    Canon 650D | Sigma 50mm 1.4F | C 16-35mm L II | S 17-70mm F2.8-4.5 | Canon 580ex II

Flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie Odp: Plecak z JPA

Pozwólcie, że odświeżę temat. Jako, że wakacje się już rozpoczęły, a ja coraz bardziej mam dość mojej torby (nie polecam jeździć z torbą na rowerze ), chcę kupić plecak foto. Już od dłuższego czasu przyglądałem się plecakowi JPA (Pecak FOTO+LAPTOP Do każdego rodzaju aparatu JPA (3351574866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.). Widzę, że opinie są różne, większość jednak niepochlebnych. Chciałem się zapytać, czy warto zainwestować w ten plecak, czy lepiej kupić coś innego? Nie chciałbym wydać więcej niż 200zł, dlatego pytam.
    Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
    www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów