Cytat Zamieszczone przez Duty
Najważniejsze jest dla mnie takie ustrojstwo: http://www.custombrackets.com/script...p?idproduct=28

Lampa jest zawsze u góry, nawet przy zdjęciach w pionie.
Otóż to! Patrzę tak na te twoje zdjęcia i szukam ostrych cieni (od zewnętrznej lampy) którę powinny być a nie ma. Robienie zdjęć w pionie z lampą to generalnie ciężka sprawa. Lampa wtedy nie jest równo z osią obiektywu i cienie wychodzą na boki. Czy mógłbyś wrzucić fotki jak to wygląda przymocowane do aparatu (razem z lampą) w dwóch pozycjach (pion, poziom). Ciekaw jestem o ile też wzrasta wysokość położenia palnika od body.

A jeśli chodzi o foty, które zaprezentowałeś - to bardzo porządne. Można pozazdrościć efektów.

Cytat Zamieszczone przez Duty
Lepiej też ustawić czułość 1600 lub 3200 niż z RAWa na czułości 800 "wyciągać" ekspozycję o 1 lub 2 EV - mniejsze szumy będą.
Jak to generalnie jest? Sam nie porównywałem. Czy rzeczywiście tak to wygląda jak pisze Duty?

Cytat Zamieszczone przez Mikołaj
Ja tam wolę nawet lekki szum niż żeby psuć zdjęcie. A jeżeli już psuć to tylko dobrze skonfigurowanym NI.
Wydaję mi się, że foty z kościoła mogą być zaszumione delikatnie. Jakoś tak pasuje to do siebie - tworzy klimat Chyba naoglądałem się za dużo sesji robionych na analogu Hasselami i innymi :-D