Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 125

Wątek: Jaki sprzęt na ślub w małym ciemnym kościele ?

Mieszany widok

Domyślnie

duty to przy takich czasach jak sie asekurujesz zeby zdjecie kazdego motywu bylo ostre?klikasz seriami po 2,3 zdjecia-czy szybki rzut oka na wizjer(chociaz czasem dopiero na monitorze komputera widac poruszone zdjecia,a czasem tez nie ma czasu zeby podgladnac)

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Duty robisz świetne zdjęcia. Mam nadzieję, że za parę lat też będę umiał robić tak nastrojowe fotografie. Czy masz może gdzieś w Internecie umieszczone swoje zdjęcia i zechciał byś podać do nich link ?
    Pozdrawiam i życzę dalszych, co najmniej tak znakomitych efektów.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

DUTY

podoba mi sie w Twoich fotkach to ze sa one czyste//// znaczy sie maja czyste biele..... bo wiem jak takie cos trudno osiagnac......

mam pytanie,,,, czy nie kusi cie wpuszcanie cielego swiatla w zdjecia z kosciola....
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ta fotka oddaje w pełni polskie klimaty focenia na ślubach chodzi o swoiskie tło stworzone z domorosłych fotoamatorów

spora konkurencja Duty

Domyślnie

Duty mam jeszcze pytanie czy przy tak krótkich czasach migawki-czy lepiej ustawić błysk na drugą kurtyne czy zostać przy normalnym błysku na otwarcie migawki?Jak ty to ustawiasz?

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez electron
    Duty mam jeszcze pytanie czy przy tak krótkich czasach migawki-czy lepiej ustawić błysk na drugą kurtyne czy zostać przy normalnym błysku na otwarcie migawki?Jak ty to ustawiasz?
    Na weselu - na drugą lamelkę. W kościele - na pierwszą, bo i tak nie spodziewam się poruszeń.
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Domyślnie

Z tak dlugimi czasami boje sie robić zdjęć, na wyswietlaczu 20D ciezko dopatrzeć sie poruszonego zdjecia-chyba ze jest ewidentne. Ale jesli rzeczywiscie robisz z takimi ustawieniami z efekty sa tak dobre to musze sprubowac. Z druga kurtyna robilbym tewz chyba w kosciele bo przy takich czasach moglby ktos zdazyc przymruzyc oczy po blysku na pierwsza kurtyne
    Ostatnio edytowane przez electron ; 25-05-2006 o 10:45

Bywalec Awatar Encor
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z tak krótkimi czasami boje sie robić zdjęć
    Chyba długimi?

na wyswietlaczu 20D ciezko dopatrzeć sie poruszonego zdjecia-chyba ze jest ewidentne.
    Na żadnym LCD w aparacie nie zobaczysz nieostrości

Z druga kurtyna robilbym tewz chyba w kosciele bo przy takich czasach moglby ktos zdazyc przymruzyc oczy po blysku na pierwsza kurtyne
    Spokojnie możesz robic na pierwszą
    350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo

Lo, there do I see my father.
    Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
    Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
    Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
    In the halls of Valhalla where the brave may live forever.

Domyślnie

Warto tez zabrac ze soba, oprocz monopodu zwykly statyw, mozna go sobie spokojnie rozstawic w bocznej nawie i zrobic w trakcie troche portretow dlugim obiektywem z boku, w swietle zastanym. Nawet 1/20 s i obiektyw 200 mm jest wtedy do opanowania
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski
    Warto tez zabrac ze soba, oprocz monopodu zwykly statyw, mozna go sobie spokojnie rozstawic w bocznej nawie i zrobic w trakcie troche portretow dlugim obiektywem z boku, w swietle zastanym. Nawet 1/20 s i obiektyw 200 mm jest wtedy do opanowania
    Często tak robię - statyw też i drugi aparat na nim z 70-200.
    Ale tu konieczny jest asystent - bo w zamieszaniu, podczas wychodzenia młodych z kościoła sprzęt może zniknąć.
    Często zabieram 11-letniego syna - siedzi sobie z boku i ma oko na torbę i statyw. Potrafi to potem poskładać i wyjść ze wszystkim przed kościół - ja się niczym wtedy nie martwię - po prostu fotografuję.

Na plenerach z kolei biega z blendą i doświetla
    Ostatnio edytowane przez Duty ; 25-05-2006 o 18:44
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów