Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 125

Wątek: Jaki sprzęt na ślub w małym ciemnym kościele ?

Domyślnie

moze troche pozno ale wlacze sie do watku, sam mam 17-35 i powiem ze na slubie do bliskiego focenia starcza ten zakres .. chociaz robie zdjecia pol na pol z 28-75, a co do rad. Moja jest taka jesli to jest wybor na zasadzie maja zdjecia ktore ty zrobisz albo nie maja .. to czemu sie zastanawiac, napewno lepsze beda jakiekolwiek zdjecia niz ich brak.
    ciemny kosciol to tylko jedno wyjscie ... mocna lampa przymkniety obiektyw i jazda blyskamy ... swiatlo zastane bedzie prawie zadne wiec na wielka sztuke sie nie nastawiaj ...
    jesli chcesz isc po bandzie to nawet kit spelnilby zadanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMILz
    moze troche pozno ale ...
    Wcale nie późno ja tu nadal zaglądam i nadal czekam na Wasze rady :smile:

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

to i ja sie podlaczam do tego, bo za jakis czas bede pelnil role 2 fotografa na slubie kolezanki

ale zeby nie bylo, zadam konkretne pytanie:
    czy potrzebne jest upowaznienie do fotografowania, o ktorym byla mowa w innym watku czy to zalezy od dogadania sie z ksiedzem?
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

W tym dziale pierwszy przyklejony post nosi tytul "Fotografowanie w kosciele - FAQ", czytales? Masz upowaznienie, to wejdziesz wszedzie; nie masz - dogadaj sie
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Dopiero zaczyna Awatar KLOSZ
    Miasto
    Łódź / Warszawa

Domyślnie Troche OT, takie sobie wspomnienie ku przestrodze ;-)

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    Nastomiast jedno jest pewne: jeśli nie pojedziesz jako fotograf, ale jako gość z aparatem - znika cały stres związany z odpowiedzialnością!
    Heh, przypomina mi sie sytuacja kiedy bylem fotografujacym gosciem na slubie przyjaciol, ale tylko ja na tym slubie mialem aparat. "Profi" fotografa nie bylo. Ciezar odpowiedzialnosci niewyobrazalnie ogromny. Robilem wtedy swoim analogiem 50E z lampka 380EX i dopiero po tym slubie dowiedzialem sie w labie, ze moja lampa ma cos walniete ze sterowaniem i wszystkie "lampowane" fotki maja rozrzut +- kilka EV... Podczas ceremonii w kosciele zrobilem okolo 9 rolek po 36 kl. Kilka dni spedzonych z laborantem przy maszynie w labie uratowalo sytuacje. Mlodzi dostal wymarzony album w ktorym bylo cos ponad 100 fotek, ktorych jakosc okreslilbym jako nienaganna ;-). Jak dzis pomysle o tym calym czasie spedzonym w labie i stresie, kiedy dowiedzialem sie co sie porobilo to mnie wstrzasa....

To tak ku przestrodze. Wiem, wiem... cyfra ma ekranik i od razu widac co wyszlo (przynajmniej w przyblizeniu ;-) )

Pozdrawiam

KLOSZ
    Aparat jakiś mam... cyfrowy nawet też... i taki na klisze też mam... i jakieś szybki, słoiki, torebki i kolorowe szkiełka do tego, i stojak.... taki na trzech nogach... i namiot z białego jak śnieg płótna, i lampy z Castoramy i....tylko zdjęć robic nie umiem, ale się uczę....

Miasto
    Łódź / Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    to i ja sie podlaczam do tego, bo za jakis czas bede pelnil role 2 fotografa na slubie kolezanki

ale zeby nie bylo, zadam konkretne pytanie:
    czy potrzebne jest upowaznienie do fotografowania, o ktorym byla mowa w innym watku czy to zalezy od dogadania sie z ksiedzem?
    Czasem wymagaja potwierdzenia ukonczonego kursu dla fotografow organizowanego w kurii. Najczesciej wystarczy wizyta u ksiedza prowadzacego ceremonie jeszcze przed slubem i zobowiazanie, ze nie bedziesz bezczescil najistotniejszych elementow mszy swoimi dzialaniami (podniesienie, komunia i te sprawy, chociaz przy komunii panstwa mlodych to juz roznie bywa ;-) ) Jak dobrze poszperasz w necie to znajdziesz "wytyczne" dla fotografow fotografujacych wazne uroczystosci koscielne. Warto poczytac, bo latwiej sie wtedy rozmawia z ksiedzem w parafii w ktorej chcesz focic slub, chrzciny czy jakas komunie.

Pzdr

KLOSZ
    Aparat jakiś mam... cyfrowy nawet też... i taki na klisze też mam... i jakieś szybki, słoiki, torebki i kolorowe szkiełka do tego, i stojak.... taki na trzech nogach... i namiot z białego jak śnieg płótna, i lampy z Castoramy i....tylko zdjęć robic nie umiem, ale się uczę....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KLOSZ
    Jak dobrze poszperasz w necie to znajdziesz "wytyczne" dla fotografow fotografujacych wazne uroczystosci koscielne.

A po co szperac po necie? Na wlasnym podworku znajdziesz
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7340

Miasto
    Łódź / Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A po co szperac po necie? Na wlasnym podworku znajdziesz
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7340
    O widzisz! Powinienem napisac: poszperaj na wlasnym podworku. ;-)
    Jestem tu od niedawna i nie zdazylem zapoznac sie jeszcze z cala zawartoscia tego forum....

Pzdr

KLOSZ

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KLOSZ
    Jestem tu od niedawna i nie zdazylem zapoznac sie jeszcze z cala zawartoscia tego forum....

To szczerze radze - zacznij od watkow przyklejonych w poszczegolnych dzialach... tam sa umieszczone najczesciej powtarzajace sie pytania 8)

fragile
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rogeros
    Z kitami sie tam nawet nie wybieraj
    jako glowny fotograf bo spieprzysz mlodym zdjecia.
    Argh, właśnie mi się trafił ten wątek - znów pastwicie się wszyscy nad kitowym obiektywem. Nie ma sensu. Dlaczego? Bo wszystko da się zrobić.

RAW. ISO400; f.5,6; 1/40sec; 38mm.
    Czy to jest tak do końca zrąbane ujęcie, tylko dlatego, że ksiądz zaskoczył nas z tym, że nie było kazania i od razu przysięga, przez co nie zdążyłam nawet pomyśleć o zmianie kita na inny?

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów