Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 125 z 125

Wątek: Jaki sprzęt na ślub w małym ciemnym kościele ?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominik
    Tak Sven !
    Pełna Twoja racja ! Tylko pewien niuans, jeżeli robisz takie zlecenia to odpowiedz: ile młodych par zadzwoniło do Ciebie o robotę, a ilu było skłonnych Ci dać zlecenie ?
    Porównaj robotę fotografa z robotą kamerzysty, zakładam że znasz ten temat, i zastanów się jeżeli on weżmie 1000 PLN za 12-14 h ciągłej pracy z obróbką ok. 16 h. Do tego porównaj ceny sprzętu, to jeżeli Ty powiesz np. 2000 PLN, zapewne "młodzi" pomyślą
    że lepiej abyś powędkował, a zdjęcia zrobi wuj.
    Niestety, to realia. Ludzie patrzą na fotografię trochę inaczej niż my. Dla Ciebie ważna jest klasa, a dla innych kasa.
    Pozdrawiam
    Dominik.
    klienci, ktorzy do mnie przychodzą raczej wiedza, ze u mnie nie jest tanio, dlatego znacznie wiecej klientow odchodzi z kwitkiem bo mam juz zajety termin, a stosunkowo niewielu rezygnuje z powodu ceny.

jezeli robie pelny reportaz i plener, to pracuje minimum 12-14 godzin, a na obrobke zdjec tez poswiecam okolo 12. wielu moich klientow rezygnuje, lub wogole nie bierze pod uwage video, dlatego ceny video to slaby argument.

rednose
    Guest

Domyślnie

Oj ale mi ten post pomógł jeden z nielicznych w którym nie ma kłótni tylko konstruktywna polemika. Ja dopiero zaczynam albo chce zacząć focic śluby, na początek mam dwa u znajomych. Sprawę postawiłem jasno jak chcą niech biorą profi ja mogę być drugim a kasy tyle co po kosztach ale jak przeliczyć to po kosztach jest 600. i niech mi nikt nie pisze żebym sie tam nie brał bo spieprzę sprawę bo od czegoś trzeba zacząć najwyżej starce kumpli :-D.
    Teraz tylko mi zostało odwiedzić kościół sprawdzić jak sie ma sprawa z oświetleniem itp.

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

i popieram twoja polityke
    sam tak robie
    jade po kosztach wiec biore okolo 600pln
    ale duzo odradza bo mozna spieprzyc komus zdjecia
    ci ktorzy prowadza dzisiaj interes kiedys tez musieli zaczac
    gdyby nie ryzyko to by nie zaistnieli w tym biznesie

wydaje mi sie ze pewne osoby na cb zabijaja konkurencje w zarodku
    ale sie nie damy
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    wydaje mi sie ze pewne osoby na cb, zabijaja konkurencje w zarodku ale sie nie damy
    Nie sądzisz chyba shaqi, że np. oskarkowy czy sven uważają Cię za konkurenta?

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Nie sądzisz chyba shaqi, że np. oskarkowy czy sven uważają Cię za konkurenta?
    oczywiscie ze uwazam
    oni tez byli w takiej sytuacji jak wiekszosc
    ale zaczeli i sie wypromowali
    i stac ich teraz na sprzet i na to zeby wziac za slub 3k

wiec stanowczo uwazam ze doba cyfry powoduje ze maja czego sie bac
    chyba ze spoleczenstwo strasznie zbogaci sie i nie bedzie wogole problemu
    ale w IV rzeczypospolite to raczej nie mozliwe
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów