Super tylko coś tu krzywo![]()
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
Troszkę krzywo to troszkę zbyt mało powiedziane
Poza tym kadr jest odrobinę za ciasny. Krańce koloseum znajdują się zbyt blisko krawędzi kadru.
A poza tym sądzę, ze jeśli chce się pokazać ruch przejeżdzającego pojazdu to albo pokazuje się jego całą trajektorię albo w ogóle. Jaki krótki maziaj nie wyglada dobrze.
To stary "konflikt" , ortodoksja techniczna a emocje zdjęcia.
Owszem, są nieliczne zdjęcia gdzie łaczą się wszystkie reguły poprawności z jednoznacznym, silnym wyrażaniem emocji.
Na ogół jednak trzeba wybierac jakis kompromis.
Trzeba pokazać światu że autor umie zrobić ortodoksyjnie poprawne zdjęcia .... i potem może swobodnie zamieszczać takie jak to fotki.
Wtedy widz da się ponieść emocji.
Mnie się podoba a raczej ..do mnie przemawia.
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 15-08-2012 o 18:54
Osoby bardzo marudzące, pewnie nigdy nie byli w tym miejscu. Tam jest ciasno, trzeba by mieć bardzo szeroki kąt, żeby zrobić pocztówkę. Mozna owszem pojść w inne miejsce i zrobić dobrze skadrowane zdjęcie rondla, albo z dobrym światłem i milionem głów dookoła sznurem autobusów i czarnymi od brudu ścianami.To by dopiero było żródło docinków i uwag.
Dla mnie to zdjęcie, to przede wszystkim fajna kolorystyka (puryści, nie czytajcie - nieprawdziwa), z wisienką smugi swiateł autobusu. A że troche krzywe - co z tego???
Jak dla mnie jest ciekawie. Może nie technicznie., ale ciekawie. Tylko czekam na wiecej zdjęć.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
za wasko dla mnie i ta krzywizna... ale pomysl na plus, ktos kiedys w krakowie
zrobil taki set gdzie na kazdym zdjeciu pojawialo sie rozmyte auto/swiatla![]()
Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html
Niestety niechlujnie...
Grzegorz
400D/grip/17-40L/24-105L/70-200L/kit/S18-200/580 EXII
Szczerze powiedziawszy tej focie brakuje oddechu, treści, koloseum jakie jest każdy widzi.
Rozumiem że miejsce jest mocno historyczne i już sam pobyt w tym miejscu robi wrażenie, ale tego tu nie widać.Przede wszystkim jak to napisał Piotr1 ciasno, krzywo,w dodatku bez pomysłu.
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem