re: FOTODAREK - może i tak ale to najmniejszy problem ... szkła

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
... albo sie kupuje 50 makro i służy ona jednocześnie jako standard (trochę ciemny); albo kupujesz o wiele jaśniejszy standard i coś 90/100/105 makro.
... no i jak zwykle sprawa rozbija sie o pieniądze. Nie wyda na wszystko co by się chciało a temperament i cierpliwość nie dają spokoju.

Problem jest jeden (zdjęcia zbiornika i mieszkańców - makrofotografia a także standard):
1. 350d + KIT + C 50/1.8 (jako macro i portrety) + karta i czekamy długo na prawdziwe macro;
2. 350d + KIT (standard + portrety) + Cosina 100/3.5 (macro + portrety) + karta.

Najbardziej przekonuje mnie opcja 2. KIT na co dzień, cosina do akwa (pamiętajmy bez lampy) a stary (z analoga eos) tamron 75-300 jako takie sobie tele aczkolwiek rozsądek mówi mnie abym sie z motyką na księżyc nie wybierał i nie kupował szkła do macro od razu a nauczył się aparatu i pstrykać zdjęcia w ogóle. Z tym wiąże się pytanie czy mam iść na dzień dobry w 1. czy w 2.

... ale się i przy okazji Was dzisiaj męczę. Nie ma jak to nie spać po nocach i nie pracować za dnia bo ... aparat trzeba kupić.

Pozdrawiam.