Strona 77 z 79 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 790

Wątek: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Rozumiem, że czytanie ze zrozumieniem to nie jest Twoja mocna strona??? Przecież napisałem kilka postów wcześniej o co chodzi.
    wybacz o wszechwiedzacy, ze nie ogarniam Twojego IQ (ani bzdur jakie trabisz na cały internet)
    i daruj sobie takie personalne przytyki, bo ja nie atakowałem Ciebie tylko to co wypisujesz, ale... jak chcesz to zawsze jestem chetny zeby zmierzyc sie z Toba w bluzganiu osoobistym na Twoim poziomie
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Na osobiste potyczki dobra jest pralnia. Dawno tam nic nie bylo.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    wybacz o wszechwiedzacy, ze nie ogarniam Twojego IQ (ani bzdur jakie trabisz na cały internet)
    i daruj sobie takie personalne przytyki, bo ja nie atakowałem Ciebie tylko to co wypisujesz, ale... jak chcesz to zawsze jestem chetny zeby zmierzyc sie z Toba w bluzganiu osoobistym na Twoim poziomie

Abstrahując od tego, że po prostu łajdacko nie doczytałeś o co chodzi i nie zrozumiałeś kontekstu wypowiedzi to chyba Ty masz po prostu problem ze sobą na punkcie Canona i jego krytyki. Jeżeli mój post z czerwca i porównanie eLki to Sigmy EX Cię uraziło to wybacz, ale poza mną jest sporo osób które oficjalnie mają zdanie podobne do mojego i podpisujący się pod recenzjami. Za to ja nie mam kompleksu żadnego producenta więc napisanie wiadomości sugerującej możliwość poprawy optycznej tego szkła związaną z czasem produkcji jakoś przychodzi mi bez oporów.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ekhmmm... Panowie. Tylko nie personalnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Jakby tak bylo to Canon chwalilby sie tym na prawo i lewo a tego nie robi. Moze maja inne urzadzenia, precyzyjniejsze, nowsze i bardziej zaawansowane technologicznie, stad moga wynikać różnice w jakosci.
    To sa tylko moje przemyślenia, ktore moga sie nijak miec do rzeczywistości.
    Zgadzam się. Canon raczej w tym wypadku domalowałby kolejna "pałkę" i tak pojawiłby się mk2... Ja rozumiem, że zawsze jest napisane o tym, że parametry mogą się zmienić bez informowania o tym ale... Canon pieniądze liczyć umie i za friko sprzętu nie ulepsza (może naprawić problem/wadę serwisową ale nie ulepszyć). Dla mnie to kolejna historia z cyklu "goździkowa powiedziała".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jedno co może być to mogli poprawić jakość i powtarzalność egzemplarzy - może nowa linia produkcyjna - nie wiem ale w sensie żeby zmieniali formułę optyczną "po cichu" - nie ma na to moim zdaniem żadnych szans.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Tu na szybko porównanie ostrości sigmy art 1.4 na 1.4 za 3200zł (1/400s ISO 320) do Canona 1.8 STM na 1.8 za 460zł. (1/320s ISO 400)

Sigma

Canon
    Ostatnio edytowane przez Janeek ; 03-10-2016 o 12:15

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ale co to ma wspólnego z c 50 1.2?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu

becekpl to mały OT w nawiązaniu do wyników DXomark o których była mowa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jedno co może być to mogli poprawić jakość i powtarzalność egzemplarzy - może nowa linia produkcyjna - nie wiem ale w sensie żeby zmieniali formułę optyczną "po cichu" - nie ma na to moim zdaniem żadnych szans.
    Hm, co do linii produkcyjnej, to pewnie skręcający te 50-tki Koichi San zmienił dystrykt, z którego popija sake

A na poważnie: 50-tka 1.2 powstała na początku ery asferycznych soczewek GMo. Ponoć ostatnia dekada to właśnie najszybszy rozwój możliwości wytwórczych w tym zakresie (kształt, średnica, dokładność, koszty itd.). Inna rzecz, że ten element asferyczny w rzeczonym obiektywie wygląda na całkiem prosty, więc nie wiem czy miałoby to aż taki wpływ.

Strona 77 z 79 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów