Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
Ja to widzę, że każdy kto nie miał nigdy tego szkła to pisze różne głupoty na jego temat. Ostatnio wypożyczyłem sobie je na dwa dni, żeby porównać z moim 50/1.4 no i niestety ale elka bije go jeśli chodzi o pracę pod światło, kontrast i ostrość na 1.4. O sigmie art się nie wypowiem bo nie miałem jeszcze, ale sigmę EX miałem i mój canon nie odbiegał zbytnio od EXa. Elka ma trochę wolniejszy AF od C50/1.4 ale pod każdym innym względem wymiata. Może też być tak że mi się dobra sztuka trafiła elki.

--- Kolejny post ---

Ja też. Ale może to nasze 50/1.4 są jakieś lepsze od innych.
to podobnie całkiem podobnie jak o sigmie art - każdy kto jej nie miał pisze jakieś głupoty na jej temat, w stylu "miałem kiedyś jakąś starą sigmę 70-300 i nie chcę więcej" - ja miałem kiedyś dwa tamrony i też nie chcę więcej i co z tego wynika - no że ja nie chcę tamronów i niewiele więcej - internet jest pełny takich wypowiedzi i takich speców, a z drugiej strony są ambasadorzy i promotorzy marki z pełnym marketingu przesłaniem (kupuuuuuuuuuuuj jest prawie świetnie) - tu trzeba czytać między wierszami - ot taka wirtualna rzeczywistość - wirtualni użytkownicy, wirtualne obiektywy ale pieniądze prawdziwe.