Może załóżcie wątek 50L vs S50A tylko z zdjęciami, najlepiej nie podając którym obiektywem robione zdjęcie, będzie ciekawiej![]()
Może załóżcie wątek 50L vs S50A tylko z zdjęciami, najlepiej nie podając którym obiektywem robione zdjęcie, będzie ciekawiej![]()
...
Absolutnie nie. Nie uzylem stwierdzenia, ze canon jest lepszy. Napisalem czysto subiektywnie o odczuciach " plastycznych " i tyle. A w tym dla mnie jest lepszy. Dobrze, ze rozmawiamy na temat wymiaru fotografii i jej postrzegania, a nie na temat wykresow, ktore zdominowaly przez moment ten watek. Chyba o to chodzi.
Co do nazwy kundel to mam wrazenie, ze ta nazwa sie przyjela na dobre. Jaki Tu miec kompleks ? Akurat do tego mi daleko. Mialem okazje testowac ten obiektyw i wyrazilem swoja opinie.
To swietnie, ze wiesz jak ona, one to robia. Nie mniej tez cos tam robieI Tu masz racje, wierze w cudowne wlasciwosci tych L-ek. Kurcze trudno mi nie wierzyc
.
Canon 6D zagripowany, Canon 5D Mk III zagripowany
C EF135 mm f/2L USM, C EF85 mm f/1.2L II USM, C EF50 mm f/1.2L USM, C EF70-200 mm f/2.8L IS II USM, C EF 16-35 mm f/2.8L USM
Speedlite Transmitter ST-E3-RT, Speedlite 600EX-RT x 2
Wiara czyni cuda.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Tez tak uwazam. Zeby mi nie zarzucano radykalizmu dla przykladu jeszcze jeden przyklad. Tym razem Nikon w pelnej odslonie wielu portretow. Rozmawiamy o GO. Nie oceniam ... Kazdy ma swoj gust.
https://500px.com/zieniu
Canon 6D zagripowany, Canon 5D Mk III zagripowany
C EF135 mm f/2L USM, C EF85 mm f/1.2L II USM, C EF50 mm f/1.2L USM, C EF70-200 mm f/2.8L IS II USM, C EF 16-35 mm f/2.8L USM
Speedlite Transmitter ST-E3-RT, Speedlite 600EX-RT x 2
Kiedyś mówiono, że Zorka ostrzy najlepiej. Po co więc kupować Sigmę.
Fotografuję od 40-lat, większość czasu na analogach (od małego obrazka po 4x5).
Cenię tę objektyw za jego klasę, plastykę i funkcjonalność.
Beatx jako gospodarz wątku nie czepiaj się, że ktoś myśli dobrze o sprzęcie, który wybrał i którym uwielbia fotografować.
Może twoje porównanie jest "błyskotliwe", ale mało wnosi do dyskusji.
Dawno mnie nie było, ale jak zajrzałem to nadal nic się nie zmieniło. Doszło kilkaset postów, dyskusja ta sama, tylko autorzy inni.
Każdy chwali to co ma i inaczej nie będzie, więc udowadnianie wyższości jednego nad drugim w tym gronie kompletnie nie ma sensu.
Modelki śliczne. Kadry wysmakowane. Ale zdjęcia tej wielkości to można i słoikiem porobić. na 500 px to jakości się nie oceni. A GO tam jest jak na lekarstwo, bo większość to na szczęście modelka.Tez tak uwazam . Zeby mi nie zarzucano radykalizmu dla przykladu jeszcze jeden przyklad. Tym razem Nikon w pelnej odslonie wielu portretow. Rozmawiamy o GO. Nie oceniam ... Kazdy ma swoj gust.
https://500px.com/zieniu![]()
"W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "