Znudzil sie Bokeh tym co nie stac ich na niego ??? Bo ogladajac zdjecia portretowe to 90 % z nich opiera sie na GO. Mozna powiedziec, ze dlatego bo Canon ma wiekszosc udzialu w rynku. Analogowo mocno siedzialem w Nikonie I podobala mi sie fotografia Nikonowska. Obecnie po za d700 to uwazam, ze Nikon nie istnieje. Co z tego, ze ma rzekomo lepsze DR ( Sony Image ) I wieksza matryce jak po prostu nie kupuje tego. Po co to pisze. Caly czas mielisz wykresami a to chyba nie za bardzo dziala. Po prostu albo zdjecia sie podobaja albo nie. I wydaje mi sie, ze Lwia robote robisz Sigmie nie bedac jej uzytkownikiem jak napisales ( przynajmniej 50 tki Art ) tylko po co ? Myslisz, ze np ja zmienie zdanie I pobiegne po Sigme ? To caly czas jest watek o 50 tce Canona.
Z innej beczki I zeby nie byc zlosliwym, to tak jak isc do Opery z sonometrem I zamiast sluchac muzyki patrzec na urzadzenie, a raczej sile wychylenia wskazowki przy granej nucie C. Obled. ( A propos MTF ).
Czy to jest watek Canon 50 f 1.2 vs Sigma 50 f 1.4 A ? Ja naprawde Nic nie mam do Sigmy. Po za tym, ze mi sie nie podoba obrazek
Bachamot z calym szacunkiem do Twojego zdania uwazam, ze powinienes popisac w watku o Sigmie. A moze piszesz tylko ja tam nie zagladalem. Tam na pewno kazdy Cie zrozumie. Poki co chodzi o zdjecia ...