ufff.. dzieki za info Czacha!!
kurna juz mialem schizy, ze znowu cos do wymiany w mojej 50L

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
Co do tego ze padl naped AF - zdarza sie. Od tego masz gwarancje bo cos sie moze popsuc Samochody za kilkaset tys zl tez sie psuja... wiec tym bardziej obiektyw za kilka marnych tysiecy ma prawo
no racja, ale w moim przypadku zdecydowalem sie na wymiane ze zwyklego C50/1.4 na 50L w 90% dla sprawnosci AF, uszczelnien i ogolnie wykonania..
a tu wychodzi na to, ze wydmuszke 50/1.4 zajezdzilem dopiero po 4 intensywnych latach uzytkowania, gdzie 50L po jednym sezonie slubnym zaczal "piszczec" ;]
chociaz swoja droga powoli chodzi za mna mysl, zeby zamienic 50L na 35L
wpadlem na to, jak sprawdzilem exify zdjec jakie natrzaskalem w tym sezonie segregujac je po ogniskowych.
zdecydowana wiekszosc to z 24L (w repo 90%), w plenerze to tak pol na pol 50L i 100/2.0
i chcialem tym samym nieco urozmaicic reportazowy material o ujecia z "lekkiej" ogniskowej, jaka daje 35L (zamiast stosunkowo ciasnych z 50mm)
w plenerze w moim wykonaniu to glownie 100mm, uzupelnione o strzaly z 50L
no i wlasnie i w repo i w plenerze 50L robi za uzupelnienie.. zastanawiam sie, czy to sie zmieni, gdybym zaczal korzystac z 35L
wiem, ze masz oba obiektywy - zarowno 35L i 50L, wiec znasz roznice i w teorii i co wazniejsze w praktyce.
jak myslisz, taka moja wizja to fanaberie jak u liquidsound'a czy gra jest warta świeczki?