Pokaż wyniki od 1 do 10 z 790

Wątek: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A właśnie. Jakoś zauważyłem, że od cholery zdjęć robię nad oceanami. Zacząłem się zastanawiać nawet czy to wpływa jakoś na sprzęt. Często mam wrażenie, że później lekko obudowa mi się klei od morskiego powietrza. Jak to jest?
    Aerozol,Słony pył.Bałtyk jest prawie słodki,ale ocean słony.Na jachcie dwa razy dziennie szmatą z słodką wodą podłogi jesli się chce bez sztucznej szczęki pływać :-) .Osiada na metalowych częściach aparatu,w środku zasala.Ja już nie mówię o chluśnięciach wody.Lepi się potem,i biały osad pojawia.W zasadzie po dłuższym rejsie powinno się serwisować, żeby spać spokojnie.
    Ja z wierzchu i gdzie się dało co parę dni szmatką z słodka wodą.W domu co się da juz starannie czyściłem.Do serwisu nie dawałem .W sumie to prawie czterdziesci lat,różne aparaty..Spadają,siada się na nich,zjeżdża po schodniach,obrywaja korbą i..... nic.
    Jakoś tak jest :-) . Z Canonem 50E i małym O MjuII przepłynąłem z Karaibów [w pięciu] do Europy [na Lady B od Krzysia Baranowskiego,dwa miesiące,fatalna
    pogoda,wilgotno było...już szły niże.. i wytarłem szmatką.Ok.
    Tak że mocne toto.Wycierać,filtr na szkło i focić,focić..
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 05-06-2012 o 16:23

Uprawnienia umieszczania postów