BeatX,jestem mocno zdziwiony,że po tak krytycznych wnioskach względem 50L...wystawiłeś 50 1,4 na aukcję,a zostawiłeś tego drogiego i takiego samego optycznie 1,2??
BeatX,jestem mocno zdziwiony,że po tak krytycznych wnioskach względem 50L...wystawiłeś 50 1,4 na aukcję,a zostawiłeś tego drogiego i takiego samego optycznie 1,2??
no ale po co ten sarkazm i trollowanie stary? masz jakies kompleksy czy co?
chcesz zasiac ferment to wal do mnie na PW a nie zasmiecaj watku ;]
sprzedaje 50/1.4 a kupilem 50L bo jak juz wspomnialem w pierwszym poscie - lubie 50mm, a zalezalo mi na niezawodnosci i uszczelnieniach
kto byl na plenerze nad morzem z 50/1.4 ten pewnie wie w czym rzecz..
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Aerozol,Słony pył.Bałtyk jest prawie słodki,ale ocean słony.Na jachcie dwa razy dziennie szmatą z słodką wodą podłogi jesli się chce bez sztucznej szczęki pływać :-) .Osiada na metalowych częściach aparatu,w środku zasala.Ja już nie mówię o chluśnięciach wody.Lepi się potem,i biały osad pojawia.W zasadzie po dłuższym rejsie powinno się serwisować, żeby spać spokojnie.
Ja z wierzchu i gdzie się dało co parę dni szmatką z słodka wodą.W domu co się da juz starannie czyściłem.Do serwisu nie dawałem .W sumie to prawie czterdziesci lat,różne aparaty..Spadają,siada się na nich,zjeżdża po schodniach,obrywaja korbą i..... nic.
Jakoś tak jest :-) . Z Canonem 50E i małym O MjuII przepłynąłem z Karaibów [w pięciu] do Europy [na Lady B od Krzysia Baranowskiego,dwa miesiące,fatalna
pogoda,wilgotno było...już szły niże.. i wytarłem szmatką.Ok.
Tak że mocne toto.Wycierać,filtr na szkło i focić,focić..
Ostatnio edytowane przez janmar ; 05-06-2012 o 16:23