Pokaż wyniki od 1 do 10 z 790

Wątek: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    i obczaiłem też 50mm 1.2 - kurde ostrość na moim 5ds r taka jak w mojej sigmie art i dodatkowo ostry był nawet na f1.2 (kiedyś chyba w 2012 testowałem tą elkę i na 1.2-2.0 był dramat). Normalnie nie mogłem uwierzyć. Gość mi powiedział (canon pro partner), że właśnie nowsza produkcja jest mocno poprawiona optycznie.
    masz na myśli elke przymkniętą do 2.8 lub nawet 4 - wtedy uzyskuje porównywalną ostrość do S50A ewentualnie te wszystkie niezależne testy na internetach to kłamstwo - jakoby elka uzyskiwała ostrość porównywaną do sigmy po przymknięciu do conajmniej 2.8 - wszystkie testy bo jeszcze nie widziałem takiego w którym by wyszło coś innego no jeszcze zostaje opcja że testować też trzeba umić i ja osobiście bym na to stawiał

co do poprawy optyki to wątpię - gość chciał sprzedać - wtedy powie wszystko co kupujący chce usłyszeć, a nawet więcej
    ale tą samą prawdę słyszałem o
    17-40 - nowsze egzemplarze są lepsze optycznie
    100-400 I - nowsze egzemplarze są znacznie lepsze optycznie
    używam obu, egzemplarze z nowej serii - optycznie po prostu miodzio
    każdy może dopisać jeszcze jakieś modele o których przedstawiciel handlowy powiedział że są ulepszone

a tak ogólnie to wyobrażam sobie że mogli zmienić powłoki na soczewkach i to wsio, więcej bardzo wątpliwe - serwis musiałby wiedzieć o takich zmianach i to by wcześnie czy później wyszło.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 04-10-2016 o 12:57
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów