Pokaż wyniki od 1 do 10 z 790

Wątek: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Nie zgodze sie z tym, ze pod swiatlo zachowuje sie tak samo jak 50/1.4. W zyciu. Zupelnie inna praca, kontrast i kolory.
    no dobra, przyznam ze nie testowalem dokladnie pracy pod swiatlo - bo za bardzo nie bylo warunkow ku temu (w szczecinie ostatnimi czasy pogoda nie rozpieszcza )
    napisalem po prostu swoje odczucia po kilku dniach obcowania z 50L
    poczekam na pelne slonce i jezeli bede mial jeszcze obie piecdziesiatki w domu, to pojde porobic dokladne testy w pracy pod swiatlo - bo sam jestem ciekaw co i jak.
    tylko nie wiem, czy zdaze bo wystawilem 50/1.4 na allegro (aukcja sie konczy w niedziele), a tu prognozy pokazuja non-stop zachmurzone niebo..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MMA Photography Zobacz posta
    Czemu? to tak jakby każdemu odradzać zakup "lepszego" auta jak nie jest taksówkarzem. Stać kogoś na to żeby eLka leżakował w torbie 361 dni w roku - jego sprawa.
    odradzam, poniewaz za te roznice w cenie mozna np. kupic uzywany 35L (nowe sa po 5400, wiec mysle ze spokojnie mozna wyrwac uzywke za ~ 4500 pln http://www.ceneo.pl/102425 ), i taki manewr bardzo znaczaco wplynie na merytoryke i warsztat fotograficzny
    a argument ktory podales to po prostu czysty snobizm - wydam full kasy, bo stac mnie i mam kaprys.
    jasne ze mozna - kto zabrania - tylko po co?
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 05-06-2012 o 11:06 Powód: Automerged Doublepost
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uprawnienia umieszczania postów