Chryste Panie...
No już dobrze, 50L jest fajny no.
Twój 50L jest najfajniejszy, rób nim brachu masę pięknych zdjęć i ciesz oko ile wlezie![]()
Chryste Panie...
No już dobrze, 50L jest fajny no.
Twój 50L jest najfajniejszy, rób nim brachu masę pięknych zdjęć i ciesz oko ile wlezie![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Kiepsko trafiłeś z tym sarkazmem, bo ja akurat nigdy nic złego nie pisałem o 135L, wręcz od początku mówiłem że to jeden z najlepszych obiektywów systemu Canon, i jeden z najlepszych obiektywów 135mm z AF ever![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Jak tak napisałem na optycznych to mi sie dostało ze gowno wiem i gowno widzialemale ciężko z masochistami dyskutowac.
Piątka, eLki, portfolio w toku.
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Hmm byłem w tym wątku kilka miesięcy temu i przelewało się gówno z jednej strony na drugą - widzę, że nic się nie zmieniło... Nie rozumiem, po co obrażać wytwór czyjegoś wysiłku albo jego użytkownika...
ludzie, każdy ma taki obiektyw jaki mu pasuje albo na jaki może sobie pozwolić i tego typu dyskusje są totalnie bezproduktywne. Lepiej idźcie pobiegać albo przekopać ogródek jak macie tyle nerwów i czasu, chociaż na zdrowie wam wyjdzie.
Sigma jest Sigma, Canon jest Canon, jakie są takie są niech sobie każdy wybierze na czym bardziej mu zależy i przestańcie się wykłócać jak panie lekkich obyczajów o klienta... co wam to daje?
Johnus, niestety niektórzy ludzie w naszym kraju są tacy, jak właśnie opisałeś, a to "przelewanie..." to dla nich "sposób bycia/życia". Mnie to zniechęca do bywania na tym forum. A wielka szkoda, bo jest tu kilka osób z dużą wiedzą i kulturą słowa.
Pozdrawiam
No, niestety. Też kiedyś miałem nadzieję, ale obecnie nie ma to sensu większego bo dyskusje tutaj toczą się głównie wokół tematów pobocznych a nie istoty rzeczy. A szkoda, bo sam jak potrzebowałem informacji na temat tego obiektywu, to nie mogłem ich znaleźć - zwykłych obserwacji czy wypunktowania zalet i wad a nie mierzenia ostrości co do mikrometra i tym podobnych.
w części wątków o obiektywach tak się dzieje - też się dowiedziałem że jestem idiotą kupującym badziewie.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień