Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
Wczoraj miałem okazję przestrzelić 50L. Po oglądnięciu sampli stwierdzam, że test na optycznych ma się nijak do rzeczywistości. na f/1.2 jest w zupełności użyteczna. Mogę pokazać sample jeżeli ktoś ma ochotę... jutro jadę po swój egzemplarz. Natomiast 50 1.4 na f/1.4 jest mydlany.
Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
Coś pokażę. Mięciutki, ale wystarczająco ostry moim zdaniem.
Szkiełko mam prawie 2 lata i jestem z niego bardzo zadowolony. Ostrość na f1.2 nie jest żyletkowa, ale jak najbardziej użyteczna i jak dla mnie wystarczająca. Gdzieś zamieszczałem sample przy porównaniu z C50/1.4. Jak ktoś czyta testy i porównuje tabelki i zdjęcia cegieł, to pewnie nie będzie zadowolony, ale jak zacznie normalnie fotografować, to już tak.
Jedyne co mnie trochę czasem irytuje, że AF potrafi się pomylić i totalnie nie trafić, co przy papierowej GO jest dość istotne. Ale nawet pod tym względem wypada lepiej niż nowa sigma 50/1.4 . Poza tym kontrast, bokeh, kolory jak dla mie super.

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
Jest mięciutki na najszerszych otworach, ale mimo tego chyba chciałbym go mieć.
Zdecydowanie warto. Też sie zastanawiałem czytając wszystkie te opinie. Dlatego kupiłem używkę, żeby jakby co najmniej stracić. Na razie nie mam zamiaru sprzedawać .