Strona 55 z 79 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 790

Wątek: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Domyślnie Odp: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Może załóżcie wątek 50L vs S50A tylko z zdjęciami, najlepiej nie podając którym obiektywem robione zdjęcie, będzie ciekawiej
    ...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Mojlo Zobacz posta
    Może załóżcie wątek 50L vs S50A tylko z zdjęciami, najlepiej nie podając którym obiektywem robione zdjęcie, będzie ciekawiej
    gdybys przeczytal calosc wczesniej to bys zauwazyl ze takie linki sa podane
    ten sam motyw , ta sama obrobka rozne obiektywy.

wnioski tez sa.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New York

Absolutnie nie. Nie uzylem stwierdzenia, ze canon jest lepszy. Napisalem czysto subiektywnie o odczuciach " plastycznych " i tyle. A w tym dla mnie jest lepszy. Dobrze, ze rozmawiamy na temat wymiaru fotografii i jej postrzegania, a nie na temat wykresow, ktore zdominowaly przez moment ten watek. Chyba o to chodzi.

Co do nazwy kundel to mam wrazenie, ze ta nazwa sie przyjela na dobre . Jaki Tu miec kompleks ? Akurat do tego mi daleko. Mialem okazje testowac ten obiektyw i wyrazilem swoja opinie.

To swietnie, ze wiesz jak ona, one to robia. Nie mniej tez cos tam robie I Tu masz racje, wierze w cudowne wlasciwosci tych L-ek. Kurcze trudno mi nie wierzyc .
    Canon 6D zagripowany, Canon 5D Mk III zagripowany
    C EF135 mm f/2L USM, C EF85 mm f/1.2L II USM, C EF50 mm f/1.2L USM, C EF70-200 mm f/2.8L IS II USM, C EF 16-35 mm f/2.8L USM
    Speedlite Transmitter ST-E3-RT, Speedlite 600EX-RT x 2

Pełne uzależnienie

Wiara czyni cuda.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New York

Tez tak uwazam . Zeby mi nie zarzucano radykalizmu dla przykladu jeszcze jeden przyklad. Tym razem Nikon w pelnej odslonie wielu portretow. Rozmawiamy o GO. Nie oceniam ... Kazdy ma swoj gust.

https://500px.com/zieniu
    Canon 6D zagripowany, Canon 5D Mk III zagripowany
    C EF135 mm f/2L USM, C EF85 mm f/1.2L II USM, C EF50 mm f/1.2L USM, C EF70-200 mm f/2.8L IS II USM, C EF 16-35 mm f/2.8L USM
    Speedlite Transmitter ST-E3-RT, Speedlite 600EX-RT x 2

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Jeszcze bardziej miękki jest stary Helios 55 mm.
    Czyli do portretu jeszcze lepszy
    Kiedyś mówiono, że Zorka ostrzy najlepiej. Po co więc kupować Sigmę.
    Fotografuję od 40-lat, większość czasu na analogach (od małego obrazka po 4x5).
    Cenię tę objektyw za jego klasę, plastykę i funkcjonalność.
    Beatx jako gospodarz wątku nie czepiaj się, że ktoś myśli dobrze o sprzęcie, który wybrał i którym uwielbia fotografować.
    Może twoje porównanie jest "błyskotliwe", ale mało wnosi do dyskusji.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Dawno mnie nie było, ale jak zajrzałem to nadal nic się nie zmieniło . Doszło kilkaset postów, dyskusja ta sama, tylko autorzy inni.
    Każdy chwali to co ma i inaczej nie będzie, więc udowadnianie wyższości jednego nad drugim w tym gronie kompletnie nie ma sensu .

Pełne uzależnienie

Tez tak uwazam . Zeby mi nie zarzucano radykalizmu dla przykladu jeszcze jeden przyklad. Tym razem Nikon w pelnej odslonie wielu portretow. Rozmawiamy o GO. Nie oceniam ... Kazdy ma swoj gust.

https://500px.com/zieniu
    Modelki śliczne. Kadry wysmakowane. Ale zdjęcia tej wielkości to można i słoikiem porobić. na 500 px to jakości się nie oceni. A GO tam jest jak na lekarstwo, bo większość to na szczęście modelka.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Modelki śliczne. Kadry wysmakowane. Ale zdjęcia tej wielkości to można i słoikiem porobić.
    tak wlasnie jest.
    gdy zobaczylem w linku , ze sa to zdjecia 500 px nawet nie otwieralem.
    na tej podstawie nic nie mozna powiedziec o pracy obiektywu - co najwyzej o fotografie - a ten nie jest przedmiotem dyskusji.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Dawno mnie nie było, ale jak zajrzałem to nadal nic się nie zmieniło . Doszło kilkaset postów, dyskusja ta sama, tylko autorzy inni.
    Każdy chwali to co ma i inaczej nie będzie, więc udowadnianie wyższości jednego nad drugim w tym gronie kompletnie nie ma sensu .
    No chyba, że ktoś ma obydwa.
    "W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "

Strona 55 z 79 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów