Znam angielski.
Ile zdjęć zrobiłeś 50L? Takie proste pytanie po polsku.
Znam angielski.
Ile zdjęć zrobiłeś 50L? Takie proste pytanie po polsku.
Unikasz odpowiedzi![]()
Zerknijcie tutaj do wątku. Dwa zdjęcia 50L i 50 1.4.
http://www.canon-board.info/spotkani...ml#post1227978
jeszcze by się przydało takie porównanie/zestawienie 50L i Sigmy Art i wszystko by się wyjaśniło. Przynajmniej dla mnie ...
5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+
Przejrzyj wątek o sigmie, tam jest dużo takich przykładów.
Rozważającym zakup proponuję wziąć do ręki jeden i drugi obiektyw i spędzić z nimi trochę czasu. Same sample to nie wszystko.
Większości bardzo podobają się zdjęcia z 50L, po dotknięciu czar pryska. To samo jest z sigmą. Lepiej wybierać świadomie i zgodnie z własnymi preferencjami oraz potrzebami.
I do sigmy dolicz cenę usb docka bo i tak pewnie kupisz, czy czar pryśnie? zależy czego się spodziewasz - powiem tak ostatnio stwierdziłem że jpegi generowane przez canona są zupełnie ok, oczywiście nawet trochę dopieszczony raw będzie o klasę lub dwie lepszy ale magię (niewielką ale zawsze coś) może być widać nawet na jpegach lub wyświetlaczu (tu nawet bardziej).
I przy sigmie nastaw się na chwilę zabawy aby ją naregulować![]()
Ostatnio edytowane przez jaś ; 14-07-2014 o 19:23
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Na złocie cb testowalem 50 1.2 żadnych problemów z trafieniem czy ostroscia nie zauważyłem. Zdjecia robię na bocznych punktach. Fakt to nie był reportaż. AF ustawia szybciej ostrość niż w 50 1.4
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ale już tą Sigmę miałem w sklepie, porobiłem trochę sampli no i mam takie dziwne przeczucie że nie ma tego "coś" co ma 50L. Sigma świetnie rysuje ale 50L świetnie maluje i co?
A wszystko to przez to że Sigmę może bym wyhaczył w dobrych pieniążkach a resztę finansów po sprzedaży 50L przeznaczyłbym na zbieranie do "kupki" na 85L. I jeszcze zastanawiam się kiedy to przebieranie w szkłach mi się skończy ...masakra jakaś!
5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+
Nie ma czerwonego paska![]()
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8